Ez a meglepő árú csúcskategóriás okostévé sokaknak elérhető lehet

Strong UF8733 tv
A dizájnja meglepően jó.
Vágólapra másolva!
Megnéztük, mit várhatunk a Strong UF8733 tévétől. 4K-s felbontású QLED-kijelző, erős fényerő, Google TV-rendszer, és nem kerül több százezer forintba sem. Teszt.
Vágólapra másolva!

A Strong nevű cég régóta jelen van informatikai berendezéseivel Magyarországon, és a vállalat a közelmúltban nyitott a televíziók irányába. Egészen pontosan az olcsóbb modellekkel kezdték a terjeszkedést, és a jelek szerint bejött nekik ez a húzás. A cég ugyanis úgy döntött, hogy megpróbálja megvetni a lábát a drágább kategóriában is.

Strong UF8733 tv
A dizájnja meglepően jó

Ez már QLED!

Legalábbis erre utal, hogy elérhetővé tette Magyarországon is a Strong UF8733 nevű televízióját, amely már nem hagyományos LCD, hanem annál fejlettebb technológiára épül. E tv esetében ugyanis már egy úgynevezett kvantumpontos, azaz QLED-kijelző felel a képminőségért. Ennek köszönhetően pedig a színei szebbek, erőteljesebbek a megszokottnál. A feketéje mélyebbnek tűnik, a kontrasztosság szemmel láthatóan jobb. 

Strong UF8733 tv
Strong UF8733 tv

A fényereje is nagyobb, ami jól jöhet a világos szobákban, emellett ez a tulajdonság jól jöhet, a HDR, azaz nagy dinamikatartományú anyagok esetén. És mivel ilyenekhez már könnyen hozzá lehet jutni akár a Netflixen vagy a YouTube-on keresztül (hogy a modern játékkonzolokat már ne is említsük), ezért ez fontos szempont. Az olcsóbb televíziókra mind a mai napig olyannyira jellemző képhibákkal nem találkoztam. A mozgásokkal is egészen jól boldogul, és még akár játszani is lehet rajta. Bár tény, hogy az átlagos, 60 Hz-es képfrissítése miatt gamertévének azért túlzás lenne nevezni. 
Ez egy 4K tv, ami négyszer olyan nagy felbontást jelent, mint a Full HD, és ebből fakadóan a részletességre nem lehet panasz. Ebben is szintlépést jelent ez a készülék az igen olcsó modellekhez képest. 

Hangosnak hangos

A hang terén is többet nyújt, igaz nem sokkal. Két 10 wattos hangszóróval látták el, amelyek kellően nagy hangerőt tudnak kipréselni magukból. Mély hangok nincsenek, a sztereó hangszíntérről is le kell mondani, de hát ezt szinte az összes mai olyan televízióról el lehet mondani, ami nem rendelkezik saját nagy teljesítményű hangprojektorral. Emellett az is tény, hogy hibáktól nem kell tartani, mi legalábbis nem hallottunk semmi problémát. 
Mindent mérlegre téve azt lehet mondani, hogy a hangminőséggel jó eséllyel a felhasználók nagy részének nem lesz semmi baja, a többieknek pedig jó eséllyel amúgy is van otthon valamilyen remek audió berendezésük.

Okosnak okos

Ma már szinte a legolcsóbb modellek között is alapelvárás, hogy lehessen rajtuk internetezni, és a Strong UF8733 is egy okostévé. Az itt alkalmazott Google TV-rendszer ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználó böngésszen, vagy appok ezreit töltse le az Android-alkalmazásboltból. Tehát az egész úgy működik nagyjából, ahogy azt a telefonoknál megszokhattuk. 
Ez pedig kényelmes és egyszerű megoldás, amivel bárki boldogulhat.

Strong UF8733 tv
A modell Google TV okostévérendszert használ

Az applikációk között akad jó pár játék, valamint természetesen a Netflix, a YouTube és az ezekhez hasonló szolgáltatások gigantikus filmes és sorozatos adatbázisához is hozzá lehet férni egyszerűen. A készülék természetesen rendelkezik beépített WiFi-modullal, így a vezeték nélküli internetes kapcsolat megteremtését is biztosítja. 

Szépnek szép

A Strong eddigi televíziói külsejükben semmilyen extrát nem nyújtottak, épp ezért okozott meglepetést az UF8733, miután kivettük a dobozából, és összeszereltük néhány perc alatt. A termék ugyanis kifejezetten dizájnos, és megjelenésével kilóg a hasonló árú televíziók sorából. 
Köszönhető ez az ezüstszínűre fényezett készülékháznak, és a hasonló árnyalatban pompázó, rendkívül vékony, késpenge szerű talpacskáknak. A modell karakteres, minimalista, letisztult megjelenéssel bír, ami abszolút jól áll neki. Természetesen a falra is felakasztható, de az ehhez szükséges alkatrészt külön kell megvásárolni egy műszaki szaküzletben vagy áruházban. 

A Strong UF8733 jelenleg 160 000 forintba kerül, ami ahhoz képest, hogy egy 55 inches, tehát mintegy 140 centiméteres képátlójú, 4K QLED okostévéről van szó, kifejezetten jó ár. Nem mondjuk, hogy ez a világ legjobb televíziója, de ennyi pénzt bőven megér szerintünk. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!