Másodjára is meghalt a Nokia mobilmárka

nokia g41 hmd global
Az iFixitről lesznek pótalkatrészek és szerszámok rendelhetőek a Nokia G41 otthoni javításához
Vágólapra másolva!
Befejezi a licencelt márkanév használatát a finn HMD Global mobilgyártó.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta nem titok, hogy a finn HMD Global mobilgyártó teljesen a saját útját kívánja járni, ennek keretében pedig befejezi a számára annak idején nagy figyelmet hozott Nokia márkanév használatát. A jelenlegi információk alapján az idén bemutatásra kerülő termékei már mind HMD márkajelzéssel kerülhetnek piacra, a meglévő termékek kikopásával újból eltűnnek a „Nokia" mobilok.

Újból eljött a vég, a gyártó jövőbeli termékei HMD márkajelzéssel kerülhetnek piacra Forrás: HMD Global

Most újabb a rendkívüli közeli névváltásra utaló jelet fedezett fel elsőként a NokiaMob híroldal, a Nokia márkajelzésű okostelefonok hivatalos webhelyét felkeresők már egy HMD márkajelzésű oldalon landolnak. A névváltás miatti félreértések elkerülése végett a tetején egy eltéveszthetetlen szöveg fogadja a látogatókat: „Mi gyártjuk a Nokia telefonokat. Jó helyen jársz".

A webhelyen böngészhető termékek természetesen még Nokia márkajelzésűek, és nem világos, hogy át kívánja-e nevezni ezeket a gyártó, de jó eséllyel nem éri meg a fáradtságot ezzel foglalkoznia.

Ez már a második alkalom, hogy eltűnnek a mobilos piacról a Nokia márkájú mobilok, elsőként a gyártó okostelefonos üzletágát 2014-ben felvásárolt Microsoft fejezte be a brand használatát 2016-ban, majd egy évvel később felszámolta a teljes üzletágat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!