Messiásként várhat a GTA 6 megjelenésére a Sony

grand theft auto vi gta 6 videojáték
Lucia és Jason, a Grand Theft Auto VI főszereplői
Vágólapra másolva!
Ez lehet az idei év végén érkező PlayStation 5 Prót eladó húzócím.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta nem titok, hogy tömeggyártás előtti állapotban van a PlayStation 5 Pro játékkonzol, potenciálisan az idei év végén kerülhet piacra. A generációközi frissítésnek mondható termék drágább lesz a jelenlegi kapható PlayStation 5-nél, cserébe viszont számottevő teljesítménybeli előrelépésnek ígérkezik.

Mindez szép és jó, de a közelmúltban leszállóágba kerültek a 2020 végén piacra dobott PlayStation 5 eladásai, ráadásul a Sony saját játékfejlesztő stúdióitól jövő tavaszig biztosan nem érkeznek majd nagy költségvetésű húzócímek, amelyekkel demonstrálható volna a PS5 Pro ereje. Ez nehézzé teheti a hardver eladását a szélesebb közönség számára.

Elemzők szerint ettől függetlenül nincs bajban a Sony, nem lesz rossz a konzol piacra dobásának az időzítése. A CNBC-nek adott interjújában a japán Kantan Games konzultációs cég igazgatója elmondta, hogy szerinte a jövőre érkező Grand Theft Auto VI lehet a PlayStation 5 Pro megmentője.

A gamerek tízmillió által tűkön ülve várt húzócímmel nevetve eladható lehet a konzol, ha az erejének köszönhetően szebb és jobb lesz rajta a GTA VI, mint a piacon elérhető többi játékkonzolon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!