Kipróbáltuk az idei év egyik csúcstelefonját: nagyon erős kamerával érkezik a Honor Magic6 Pro

Honor Magic6 Pro
Vágólapra másolva!
A mesterséges intelligencia a lelke, kiváló karcállósága van, gyönyörű kijelzőt kapott, amely napfényben is jól látható, villámgyors processzor és erős akkumulátor hajtja. Kipróbáltuk.
Vágólapra másolva!

Barcelonában az MWC 2024 keretében a Honor (amely egy tablettel is előrukkolt) bemutatta legújabb csúcstelefonját, a Honor Magic6 Prót. A Honor a telefont az alapoktól kezdve tervezte újra komoly fejlesztéseket hozva így a fényképezés, a kijelző, a teljesítmény és természetesen az AI (mesterséges intelligencia) terén is.

Megjelenés, kijelző

Az első dolog, ami a Honor Magic 6 Prót kézbe véve azonnal feltűnik, az az, hogy a fogása nagyon kényelmes. A hajlított hátlap és a lekerekített sarkok miatt nagyon jól passzol a tenyerünkbe. Olyan konkurensekhez képest, mint például a jóval markánsabb élekkel rendelkező új iPhone-ok, érezhetően jobb a fogása és ehhez a természetesebb ökobőr hátlap is nagyban hozzájárul. Ez pedig nagyon hasznos tulajdonság, mivel a telefon 8,9 mm-es vastagságával és 225 grammos súlyával nem épp egy kompakt készülék.

Honor Magic6 Pro
A kijelző gyönyörű, fényes.
Fotó: Origo

A hátlap legszembetűnőbb jellemzője az óriási kamerasziget, amely a telefon teljes hátoldalát dominálja és nagyon jellegzetes külsőt ad neki. Az anyaghasználat és a tartósság tekintetében a Magic 6 Pro a por- és vízállóság IP68-as minősítésének köszönhetően a többi zászlóshajóval egy szinten van. A telefon előlapja NanoCrystal Shield technológiával rendelkezik, amely kiváló karcállóságot biztosít. A kijelző olyan fejlett anyagokat alkalmaz, amelyek kristálysűrűsége 50%-kal magasabb, így akár 10-szer jobban bírja az ütődéseket a hagyományos üvegekhez képest.

Honor Magic6 Pro
Kétféle színben érkezik Magyarországra a Honor Magic6 Pro.
Forrás: Honor

Ha már a kijelzőnél tartunk, ez egy nagy, 6,8 hüvelykes LTPO AMOLED képernyő 1280 x 2800 pixeles felbontással. Ez a mind a négy oldalán ívelt a kijelző akár 120 Hz-es frissítési frekvenciát is támogat, és nagy fényerejű üzemmódban 1600 nites csúcsfényerővel rendelkezik. A kültéri láthatóság így természetesen kiváló, és a Honor szokásos szemvédő funkciói, mint a 4320Hz PWM Dimming és a Circadian Night Display is megtalálhatóak benne.

A Honor Magic 6 Pro a fényképezés mestere

Ami a kamerákat illeti, a Honor nagyon büszke a Magic 6 Pro új "Falcon Camera System" rendszerére. Nem is véletlenül, mert a telefon tényleg remek képeket készít. A főkamera egy 50MP-es darab, változó rekeszértékkel (f/1.4-f/2.0) és OIS-szel. Mellette van egy 50MP-es ultraszéles szenzor 122 fokos látótérrel és egy 180MP-es teleobjektív 2,5x optikai zoommal, amely akár 100x zoomolásra is képes.

Honor Magic6 Pro
A színek élettel telik,  fókusz jó.
Fotó: Origo

A fotók élesek és részletesek, a színek pedig élénkek, a zoom kamera azonban kissé "túlhajtottnak" tűnik, 8x vagy 10x-nél nagyobb nagyítás, zajos képet eredményez. Az 5x zoomnál készült felvételek azonban élesek és részletesek. Az éjszakai fotói is nagyszerűek.

Honor Magic6 Pro
A Honor Magic6 Pro kamerája éjjel is remekel!
Fotó: Origo

Ez is egy intelligens mobil lett

Az AI korszak a Honor telefonjaira is megérkezett. A vállalat a nyílt forráskódú LlaMA 2 nagy nyelvi modellt (LLM) használja a Magic6 Pro-n és ennek köszönhetően képes a készülék kérdésekre válaszolni, szöveget létrehozni és értelmezni offline környezetben is. A Magic Capsule-lal és a Magic Portallal a Magic6 Pro minden eddiginél személyre szabottabb, intuitívabb élményt nyújt. A képernyő tetején lévő értesítés sávra bökve a Magic Capsule megnyílik, így a felhasználók egyszerűen hozzáférnek legfontosabb erőforrásaikhoz, és nem kell több alkalmazást külön-külön megnyitniuk. A Magic Portal az MI tudását hasznosítja, hogy megismerje a felhasználók üzenetváltási és használati szokásait, akár egy lépéssé egyszerűsítve ezzel komplex folyamatokat. A Magic Portal mesterséges intelligenciája például gyorsan felismeri az üzenetekben szereplő címeket, és a Google Mapsre irányítja a felhasználókat. (Természetesen teljes Google-támogatással érkezik a telefon) A TikTok, Facebook és egyéb közösségi média esetében a tartalmak megnyitása és megosztása is egyszerűbbé válik, és egy szimpla áthúzással lehet továbbítani foglalási részleteket vagy keresési eredményeket.

Erőteljes teljesítmény és hosszú üzemidő

A Magic6 Pro-t a Snapdragon 8 Gen 3  hajtja, az akkumulátor üzemideje egyre fontosabb a felhasználók számára, így jó hír lehet, hogy a cég második generációs szilícium-szén akkumulátora került a telefonba a Honor E1-gyel, egy az energiahatékonyságot javító akkumulátor-kezelő chipkészlettel. Az 5600 mAh-s akkumulátor pedig elég nagy méretű ahhoz, hogy óvatosabb használattal akár több napig is a rendelkezésünkre álljon a telefon, ami manapság valóban erős fegyvertény. Emellett, a 80W-os vezetékes SuperCharge, valamint a 66W-os vezeték nélküli töltéssel a Magic6 Pro csupán 40 perc alatt tölthető 100%-ra.

Ár és elérhetőség

A Honor Magic6 Pro fekete és epi zöld színekben érhető el, 12GB memóriával és 512GB háttértárral érkezik, ami nagyon jó felszereltségnek számít. Mindezért pedig 549 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron juthatunk hozzá a szolgáltatók és partnerüzletek kínálatában, március 17-ig előrendelési akcióval: 80 ezer forint kedvezményt adnak az árból.