Ne tároljon adatot az ingyen kapott pendrive-on

pendrive usb kulcs flash drive adattároló adattárolás külső meghajtó
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Horrorshow várta a jellemzően ajándékként osztogatott adattárolókat megvizsgált céget.
Vágólapra másolva!

Emberemlékezet óta filléres holmik a kisebb kapacitású és nem túl gyors pendrive-ok, éppen ezért senki sem fog gyanút, ha ajándék címszó alatt ingyen kap egyet, jellemzően cégek szokták osztogatni a saját logójukkal díszített adattárolókat a partnereiknek és az ügyfeleiknek.

Botrányosnak bizonyultak az ingyen kapott pendrive-ok, ez a példány NAND memóriachip helyett microSD memóriakártyán tárolta az adatokat Forrás: CBL Data Recovery

A német CBL Data Recovery cég most a nagy arányban meghibásodó termékek körmére nézett, a borításuk leszedését követően pedig beigazolódott a gyanú, hogy a jókora része műszakilag horror. Az ingyenes pendrive-ok meglepően nagy arányban tartalmaztak közismert gyártóktól származó, azonban selejtes NAND memóriachipeket, utólag felülgravírozott vagy lecsiszolt márkajelzéssel, de olyan USB-kulcsot is talált a vállalat, amelyben noname microSD volt ráforrasztva a nyomtatott áramköri lapra.

Ennek megfelelően a nem megbízható boltban és márkától vásárolt pendrive-okat legfeljebb olyan célokra érdemes használni, mikor a rájuk másolt adatok váratlan elvesztése vagy a teljes elhalálozásuk nem jelent problémát, értéket képviselő tartalmat nem szabad rájuk bízni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!