Szélesedik a Disney+ jelszómegosztással való harca

mickey miki egér minni disney walt disney world resort magic kingdom
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egyes új előfizetők már el vannak tiltva ettől, ultimátumot kaptak a meglévők.
Vágólapra másolva!

Óriási sikert hozott a Netflix számára a jelszómegosztó ügyfelekre való lesújtás, széles körben tavaly kezdte üldözni azokat, akik a háztartásukon kívüli családtagoknak és barátoknak biztosítottak ingyen hozzáférést a szolgáltatásához. A pozitív eredményekre válaszul a riválisok is ugyanerre az útra lépnek, a következő körben a Disney által birtokolt Hulu és Disney+ előfizetői lesznek megregulázva.

Látja a Disney, hogy egyes huncut előfizetői tilosban járnak, de már nem lesz rá sokáig módjuk Forrás: Adrián Valverde / Unsplash

A szolgáltatások ennek érdekében a napokban megváltoztatták az USA-ban érvényes szerződési feltételeiket, a január végi dátumozású új verziókban specifikusan tiltják a jelszómegosztást, erre utaló fióktevékenységek detektálása esetén fenntartják a jogot a szolgáltatásaik azonnali és egyoldalú korlátozására vagy felmondására. A meglévő előfizetők türelmi időt kaptak, rájuk 2024. március 14-től vonatkoznak az új feltételek.

A Hulu hivatalosan nem érhető el Magyarországon, a Disney+ hazai szerződési feltételei pedig egyelőre nem változtak meg, továbbra is az új részeket még nem tartalmazó, 2022. május 1. dátumú érhető el a szolgáltatás webhelyén. Egyelőre nem tudni, hogy itthon mikortól kíván lesújtani a jelszómegosztó ügyfelekre a Disney, de jó eséllyel nem kell már sokat várni ennek a megtörténtére.

A Disney+ tavaly novemberben először Kanadában kezdte meg a jelszómegosztás tiltását, az egyesült államokbeli szerződés módosulásával csak bővült az új szabályai által érintett ügyfelek köre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!