Az okosfülbevaló lehet a következő szenzáció

okos fülbevaló
Precízen méri a testhőmérsékletet az okos fülbevaló
Fotó: Washingtoni Egyetem
Vágólapra másolva!
Sokkal precízebbnek bizonyult a testhőmérséklet követésében az okosóráknál.
Vágólapra másolva!

A Samsung Galaxy Ring piacra dobását követően jó eséllyel azokhoz is eljut majd az okosgyűrűk híre, akik még nem hallottak az éve óta létező kütyütípusról, mindeközben pedig máris feltűnt a láthatáron a viselhető eszközök piacának következő nagy dobása.

A Washingtoni Egyetem kutatói által készített okos fülbevaló működőképes prototípus fázisban van, a fülcimpát érintő szenzorával képes követni a testhőmérsékletet, ebben precízebbnek bizonyult az okosóráknál. A kutatók szerint a hőmérséklet mérése mellett a stressz, a lázzal járó betegségek, a testmozgás, az étkezési szokások, további egyes női életjelenségek követésére is alkalmas.

A prototípus eszköz Bluetooth segítségével kapcsolódik a viselő mobiljához, egy töltéssel akár 28 nap üzemidőre is képes, plusz potenciálisan lehetőség nyílhat napelemes vagy mozgási energiás kiegészítő töltési módszerrel való integrálására, ami jelentősen kitolhatja az üzemidőt.

okos fülbevaló
Napelemes vagy mozgási energiás, kiegészítő töltési módszerek is integrálhatóak lehetnek a termékekbe
Fotó: Washingtoni Egyetem

A kutatók egyelőre csak az alapvető praktikusságra és funkcionalitásra fókuszáltak az okos fülbevaló fejlesztése során, így a jelenlegi prototípusok nem szépek, nem piaci bevezetésre szántak. Egyelőre nem világos, hogy mikor kerülhetnek piacra az első fecskék, de nem lenne meglepő, ha közismert és noname márkák illetékesei is látnának fantáziát a terméktípusban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!