Szórakozzon az Apple termékét megvásároltakon!

Apple Vision Pro, Apple Vision Pro okosszemüveg , virtuálisvalóság-szemüveg, Apple, szemüveg, virtuálisvalóság-szemüveg, Vision Pro, 2024.,
A customer tries on the Apple Vision Pro headset during the product launch at the Apple Store in New York City on February 2, 2024. The Vision Pro, the tech giant's $3,499 headset, is its first major release since the Apple Watch nine years ago. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
Komikus látványt nyújtanak a levegőben gépelő és matató headsetezők.
Vágólapra másolva!

Nem minden úttörőnek bizonyult technológia bevezetése sikerült mások gúnyolódásától mentesre. Az idősebbek talán még emlékeznek rá, hogy annak idején bizarr volt mobiltelefont használókat látni a közterületeken, de újabb példát hozva sokak csak mostanra kezdik megszokni az utcán magukban beszélő, azaz teljesen vezeték nélküli Bluetooth fülessel telefonálókat.

Egy érdeklődő a Apple Vision Pro headsetet próbálgatja a piacra dobásának napján Forrás: AFP/Angela Weiss

Most újból eljött a jövő, pár nappal a forgalmazásának megkezdését követően máris megjelentek a világ nagyvárosainak utcáin az Apple Vision Pro headsetet használó, azaz levegőben gépelő, nyomkodó, matató, dolgokat oldalra suhintgató emberek.

Technikailag a Vision Pro egy VR-headset, azonban kiterjesztett valóságos (AR) módban való használatra tervezték: a viselők látják a maguk előtt lévő világot, annak a tetejére virtuális kezelőfelületeket tesz az eszköz, amelyekkel kézmozdulatokkal lehet interakcióba lépni.

Az Apple nagyon szeretné, ha ez lenne az iPhone óta látott legnagyobb dobás a fogyasztói elektronikában, bár a mostani modell 3500 dolláros, olyan nettó 1,26 millió forintos ára nem fogja lehetővé tenni a tömeges adoptációt.

Akármi is legyen a technológia jövője, a korai vásárlók megkezdték az embertársaik megdöbbentését. A metrón vagy a parkban ücsörögve a levegőben matatók szimplán komikusak, de sajnos olyan videók is érkeztek már a közösségi médiában, amelyeken Vision Prót használók gyalogátkelőhelyen, vagy épp Teslákat önvezető módban hajtva merültek el a termék használatában

A mutatvány miatt az egyik teslást a headset megvásárlásának napján rögtön őrizetbe is vették a rendőrök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!