Terrortámadásokkal szórakozott ez a 17 éves fiú. Nem sok jóra számíthat.

alan filion swatting
Nem kizárt, hogy Alan Filion megőszült szakállal lesz következőre szabad ember
Vágólapra másolva!
Több száz hamis segélyhívás lehet a kaliforniai tizenéves számláján. Sok időt tölthet majd börtönben.
Vágólapra másolva!

Részben az incidensek számon tartása érdekében létrehozott FBI-os adatbázis jóvoltából lassan talán képes lesz felvenni a kesztyűt a swattingolókkal szemben az amerikai igazságszolgáltatás. Florida állam Seminole megyéjének seriffhivatala közölte, hogy a kaliforniai kollégáik január végén a gondjaira bízták a 17 éves Alan Filiont, a tizenéves több száz swatting, azaz hamis segélyhívás mögött állhat.

Nem kizárt, hogy Alan Filion megőszült szakállal lesz következőre szabad ember Forrás: Seminole County Sheriff's Office

A fiatalt lebuktatott nyomozás a Masjid Al Hayy mecset swattingolása miatt indult, a seriffhivatalhoz olyan hívás futott be tavaly májusban, hogy tömegmészárlás van folyamatban a helyszínen, Filion még lövések hangjait is lejátszotta a vészhívása során a háttérben. A mecsethez harminc rendőrt irányított a seriffhivatal, ám persze gyorsan kiderült, hogy hamis és visszaélésszerű bejelentésről van szó.

A seriffhivatal az FBI segítségével akadt a fiatalember nyomára, a különböző internetes fórumokon hagyott nyomai alapján sikerült összekapcsolni a hamis hívásokkal, majd az otthoni IP-címei alapján akadtak a nyomára.

A házkutatás során a kaliforniai rendőrök terhelő bizonyítékokat találtak az informatikai eszközein.

Jelenleg úgy tűnik, hogy Filion legalább részben szolgáltatásként árulhatta a swattingot, többek közt iskolák, mecsetek, katonai bázisok, FBI-irodák, továbbá a Pentagon is megtalálhatóak voltak a célpontjai között. Filiont felnőttkorúként kívánják bíróság elé állítani Floridában, a vádak még nem véglegesek, azonban sok nem jóra borítékolhatóan nem számíthat az élete következő szakaszában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!