Feltalálták a táskaként hordható mikrosütőt

willtex willcook mikrohullámú sütő táska
Mobilappal szabályozható a Willcook hőmérséklete
Vágólapra másolva!
Ételmelegítés mellett akár lassúfőzőként is használható a Willcook.
Vágólapra másolva!

Rétegterméknek tűnő, ám egyesek számára rendkívül hasznos találmány érkezett a felkelő nap országából, az alapvetően szövetekre szakosodott Willtex feltalálta a viselhető mikrohullámú sütőt. A CES-en demonstrált Willcook egy kis méretű táskának tűnik, öt voltos akkucsomagról működik. A bekapcsolását követően a belseje másodperceken belül olyan 40 fokosra hevül, tíz perc alatt elérheti a 90 fokot, míg húsz perc után akár a 130 fokot. A hőmérséklete mobilappon keresztül szabályozható.

Mobilappal szabályozható a Willcook hőmérséklete Forrás: Willtex

A termékből többféle verziót is demonstrált a Willtex, a képen látható változat mellett egy teljes méretű hátizsákot is kivitt a CES-re, amelynek az egyik rekeszében kapott helyett a kivehető sütő. A cég szerint az ételek melegítése mellett akár lassúfőzőként is bevethető, így a bevállalósak a buszon vagy a vonaton ülve is rotyogtathatják a húst, a halat, a curry-t benne.

Viszont azt fontos tudni, hogy a hordható mikró nem vízálló, így muszáj valamiféle hőálló és lezárható zacskóba tenni a melegítendő vagy főzendő ételeket.

További érdekesség, hogy nagyon jó az anyagának a hőszigetelő képessége, így korlátozott mértékben hűtőtáskaként is használható, bár specifikusan hűteni nem képes a belsejét.

A Willcook európai forgalmazásáról még nem érkeztek hírek, az Egyesült Államokban várhatóan szeptemberben kerül majd piacra olyan 200 dollár (nettó 69 ezer forint) körüli áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!