Elvenné a YouTube kenyerét a TikTok

tiktok közösségi média social media bytedance
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Akár fél óra hosszú és fekvő tájolású videók készítésére buzdítja az alkotókat.
Vágólapra másolva!

Lassan tényleg bezárul a kör, a világszenzációvá válásakor a legfeljebb 15 másodperces és álló tájolású videók használata tette váratlan kasszasikerré a TikTokot, az Instagramtól a YouTube-ig minden félig-meddig rivális szolgáltatás őrült módjára másolni is kezdte a receptet. Röviddel később a növekedés jegyében a maximális videóhossz kinyújtásával a TikTok kezdett az ő territóriumukra sodródni, ilyen sorrendben az évek során 1 percre, 3 perce, majd 10 percre emelte a limitet.

A növekedés jegyében új típusú tartalmak megosztására tenné alkalmassá magát a TikTok Forrás: Aaron Weiss / Unsplash

Most újabb szakaszába ért a TikTok klasszikus videómegosztókhoz való idomulása, egyes alkotók részvételével már 15-30 perces videók létrehozását teszteli, plusz jó néhányukat az álló helyett fekvő tájolású mozgóképek készítésére próbálja sarkallni.

Az utóbbi keretében a kiválasztottak legalább egy perc hosszú és fekvő tájolású mozgóképei 72 órán keresztül kiemelésben részesülnek, azaz a megszokotthoz képest sokkal több potenciális nézőhöz juttatja el azokat a tartalomajánló algoritmus, ami jobb nézettséggel és bevétellel kecsegtet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!