Ezért jönnek ilyen lassan a Starfield javításai

starfield bethesda microsoft videojáték
Starfield
Vágólapra másolva!
A számítógépes modderekhez képest látszólag lassan dolgoznak a fejlesztők.
Vágólapra másolva!

Nem aratott teljesen osztatlan sikert a Bethesda tavaly szeptemberben kiadott Starfieldje, azonban a nyílt világú akció-szerepjáték üzletileg mindenképp rendkívül sikeresnek bizonyult. A fejlesztők továbbra is folyamatosan dolgoznak a terméken, a különféle bugok javítása mellett funkcionálisan is reszelni kívánnak rajta, és persze további tartalmakkal bővítenék.

A türelem hivatalos Starfield patcheket terem Forrás: Bethesda Softworks

A Bethesda játékai esetében megszokott módon a Starfield is órási és hasznos moddertáborral rendelkezik, a rajongók a kezdetek óta készítenek közösségi javításokat az űrkalandhoz, ráadásul sokkal gyorsabban megoldják a gondokat, mint a fejlesztők. A legújabb, csak PC-re elérhető óriásjavítás tesztverziójának bejelentése alatt kapott is a fejére a Bethesda, miután a változtatási jegyzék szerint négy hónappal a modderek után sikerült orvosolnia egy közismert hibát, így Robert O'Neill közösségi menedzser úgy döntött, hogy bepillantást ad a kulisszák mögé.

Magyarázata szerint a hivatalos javítások kiadása azért tart ilyen sokáig, mert a patcheknek hosszas lokalizációs és jóváhagyási procedúrán kell átmenniük, különösen a konzolos verziók esetén, ezért is nem érhető el a mostani béta foltozás a konzolos játékosok számára. Emellett a bugfixek tesztelése során a játékfejlesztők szeretnek minél több mindent egyetlen csomagba összegereblyézni, mert így nagyobb eséllyel derül fény az olyan helyzetekre, mikor egy javítás véletlenül tönkretesz valami mást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!