360 Hz-en hasít az OLED-paneles gamer monitor

samsung odyssey oled gamer monitor
A legkisebb 27"-es modell jelenti a legnagyobb szenzációt, OLED panelen kínál 360 Hz frissítési sebességet
Vágólapra másolva!
Három modellel bővül a csúcsok csúcsa kategóriás Samsung Odyssey termékcsalád.
Vágólapra másolva!

Három prémium modellel bővíti a gamereknek szánt Odyssey monitorcsaládját a Samsung, a termékek elsőként a CES-en lesznek láthatóak. A trió leglátványosabb modellje a gigantikus Odyssey OLED G9 (G95SD), ez 49 hüvelykes átlón 5120×1440 pixel felbontást és 240 Hz frissítési sebességet kínál. Hajlított paneles termékről van szó, a végeredmény tekintetében olyan, mint két 16:9-es és 2560×1440 pixeles monitort építettek volna egybe a mérnökök.

Eddig csak hajlított kijelzős monitorokból állt a Samsung Odyssey termékcsalád, de most befutott az első kettő lapos modell is Forrás: Samsung

A két testvére már lapos kijelzős, ezek az első nem hajlított paneles megoldások az Odyssey szériában. A nagyobbik Odyssey OLED G8 (G80SD) szintén nem egy apró darab, 32 hüvelykes és 3840×2160 pixel (4K) felbontású, ez is 240 Hz frissítési tempóra képes.

Végül a legtöbb gamer számára ténylegesen legérdekesebb modell az Odyssey OLED G6 (G60SD), ez csupán 27 hüvelykes és 2560×1440 pixeles, cserébe viszont 360 Hz a maximális képfrissítése, azaz kompetitív online játékra ez felel meg a legjobban a trióból.

A legkisebb 27"-es jelenti a legnagyobb szenzációt, OLED panelen kínál 360 Hz frissítési sebességet Forrás: Samsung

Az új monitorok közös tulajdonságai közül kiemelhető a 0,03ms GTG-válaszidő, az AMD FreeSync Premium Pro adaptív képfrissítési technológia támogatása, a kettő HDMI 2.1 és egy DisplayPort 1.4 bemenet, a beépített USB hub, továbbá a Core Lightning+ hátlapi hangulatvilágítás.

A Samsung egyelőre nem árulta el, hogy mikor és mennyiért kerülnek piacra az újdonságai.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!