Óriási újítás jöhet a kettéhajtható mobilok piacán

samsung flex in out oled kettéhajtható kijelző
Kifelé és befelé is kettéhajtható a Samsung új Flex In & Out OLED kijelzője
Vágólapra másolva!
Teljesen hátrahajtható a Samsung legújabb generációs érintőkijelzője.
Vágólapra másolva!

Óriási sikernek bizonyultak a kettéhajtható érintőkijelzős okostelefonok, azonban az eredetileg bemutatott tabletes formaterv helyett végül a flipes dizájn hozta meg az áttörést. A Galaxy Z Flip és a társai elsősorban a fiatalok fantáziáját mozgatták meg, egyrészt mivel trendik, másrészt pedig a kettéhajthatóságuk miatt kényelmesebben elférnek a zsebben.

Kifelé és befelé is kettéhajtható a Samsung új Flex In & Out OLED kijelzője Forrás: Samsung

A CES alkalmából a Samsung Display bemutatta a legújabb generációs kettéhajtható paneljét, a Flex In & Out OLED típus nagy érdekessége, hogy 180 helyett már 360 fokban hajtható. Ebben komoly fantázia rejlik, elméletileg olyan mobilok készíthetőek vele, amelyek kijelzővel befelé és kifelé is kettéhajthatóak, így például meg lehetne szabadulni a jelenlegi modellek külső kijelzőitől.

Természetesen ehhez komoly fizikai védelemmel kell ellátni a kijelzőket, nehogy rövid idő alatt látványosan összekarcolódjanak a zsebben vagy a táskában való hordás során. A Samsung szerint ez nem probléma, Flex In & Out OLED tartósságának bizonygatására például homokot dörzsölt a panelhez és kosárlabdát pattogtatott rajta.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhetnek az új típusú panelt használó első mobilok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!