Még módot ad a pénz kimentésére a Nintendo

konzolvásárlás 2014 wii u
Customers play with Nintendo's videogame console Wii U at an electronics shop in Tokyo on July 30, 2014. Japanese videogame giant Nintendo posted a 97 million USD quarterly net loss, with higher costs tied to sales of its Wii U console digging into its bottom line while sales weakened. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Áprilisban pedig leállnak a régi konzoljainak online, többjátékos szolgáltatásai.
Vágólapra másolva!

Közel két évvel ezelőtt fokozatosan megkezdte a 3DS és a Wii U konzoljaitól való végső búcsúzkodást a Nintendo, ennek keretében az eszközök eShop digitális boltjaiban már jó ideje nem vásárolhatóak játékok, nem tölthető fel a belső egyenlegek, nem válthatóak be a máshol vett digitális licenckódok.

Egy japán fiatal a Wii U-val próbálgatja 2014-ben Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Most újabb szakaszához érkezik az eShopok lekapcsolása. Elsőként is a Nintendo tájékoztatása szerint akinek van belső fiókegyenlege a gépek internetes áruházaiban, az már csak 2024. március 11-ig tudja átmenteni a Nintendo-fiókjába a pénzét, ezt követően búcsút mondhat annak. A pénzmentéshez nem szükséges Nintendo Switch konzollal rendelkezni, bárki létrehozhat magának egy Nintendo-fiókot, majd elvégezheti benne az eshopos fiókjaival való összekapcsolást, hogy biztonságba kerüljön a pénze.

A másik fontos fejlemény, hogy 2024. április 8-án leáll a 3DS és a Wii U online, többjátékos funkciója, ezzel együtt pedig eltűnnek ranglistákhoz hasonló adatok is. A dátumot követően az eShopjaikban korábban megvett termékek a „belátható jövőig" letölthetőek és frissíthetőek maradnak, azaz egyelőre nem veszítik el a digitális játékaikat a gamerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!