Már tölthető a Linux Mint 21.3

laptop notebook kávézó coffee shop számítógépezés internetezés böngészés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Új műveletekkel bővíthető a fájlkezelőjének jobb egérgombos menüje.
Vágólapra másolva!

Elérhetővé vált a stabilitása és megbízhatósága miatt közkedvelt Linux Mint legújabb változata, így lesz mit telepíteniük a hétvégén a Windowszal leszámolni kívánó számítógépezőknek. A Victoria kódnevű kiadás továbbra is az Ubuntu 22.04 LTS alapjaira épül és az 5.15-ös Linux rendszermagot használja, de néhány héten belül befut majd a 6.5-ös kernelű Linux Mint Edge következő változata is az olyanoknak, akiknek az új hardvereik miatt feltétlenül szükségük van a frissebb alaprendszerre.

Első pillantásra nem változott sokat az előző kiadáshoz képest a Linux Mint 21.3, de számos megbízhatósági és használhatósági fejlesztést kapott Forrás: Linux Mint

A Linux Mint 21.3 legérdekesebb újdonságai, hogy Cinnamon 6.0 kezelőfelület új Actions „fűszerei" segítségével hasznos menüpontok adhatóak hozzá a gyári fájlkezelő alkalmazás jobb egérgombos környezeti menüjéhez. Ezen túlmenően már bekapcsolható a Wayland kijelzőszerver használata az X helyett, azonban a fejlesztők szerint hiányzik még belőle jó néhány funkció, és a stabilitásával is gondok lehetnek, abszolút kísérleti fejlesztésről van szó.

A további érdekesebb fejlesztések közül kiemelhető a 75%-os kijelzőskálázás visszahozása, az ablakok áttetszőségének gyorsgombos állítása, plusz számos gyári alkalmazás kapott jó néhány hibajavítást és kisebb funkciót, például a Hypnotix tévénézőben beállíthatóak kedvenc csatornák, képes frissíteni a YouTube-hoz való csatlakozásra használt modulját.

A Linux Mint 21.3 már letölthető a hivatalos webhelyen keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!