Lassan gyomként irtja a dolgozóit a Google

Google, Sundar Pichai, vezérigazgató
Sundar Pichai, CEO of Google Inc, attends a forum during the fourth World Internet Conference (WIC), also known as Wuzhen Summit, at the Wuzhen International Internet Exhibition & Convention Center in Wuzhen town, Tongxiang city, Jiaxing city, east China's Zhejiang province, 3 December 2017. Internet tycoons delivered speeches during the plenary session of the Fourth World Internet Conference (WIC) in the water town of Wuzhen, east China's Zhejiang province, 3 December 2017. The conference opened Sunday (3 December 2017) in Wuzhen.
Vágólapra másolva!
Voltak, vannak, és lesznek is még idén elbocsátások a vállalatnál.
Vágólapra másolva!

Számos másik techcéghez hasonlóan a Google is leépítésekbe kezdett a Consumer Electronics Show világkiállítás hírdömpingje alatt, a The Verge értesülései szerint már több ezerben értendő az új munkahely után nézni kényszerült ex-dolgozóinak száma. Az első körös elbocsátásokat részben a hardverfejlesztési tevékenységeinek átszervezésével indokolta a vállalat.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója Forrás: AFP/Imaginechina/Ni Yanqiang

Ezzel még biztosan nincs vége a dalnak, Sundar Pichai vezérigazgató a dolgozóknak küldött levelében megerősítette, hogy többek közt a hardveres, a hirdetésértékesítési, a keresési, a vásárlási, a térképes, továbbá a szoftvermérnöki csapatok eddigi megnyirbálása csak a kezdet volt, a vállalat az egész év során átszervezéseket hajt majd végre, ami a dolgozók átmozgatásával és elbocsátásával jár majd.

„Ambiciózus céljaink vannak az idei évre, nagyon sokat fogunk befektetni a nagy prioritásokba. A valóság viszont az, hogy az ezekhez szükséges kapacitások megteremtése érdekében nehéz döntéseket kell majd hoznunk. (...) A szerepkörök mostani megszűnése nem lesz olyan mértékű, mint ami tavaly történt, és nem is fog minden csapatot érinteni" – írta Pichai a tavaly januári 12 ezer fős leépítésre célozva.

„Tudom, hogy nagyon nehéz látni a kollégák és csapatok érintettségét", elmondása szerint az idei leépítések célját

elsősorban a cselekvőképesség és a lendület növelése jelenti.

A Google háza tájáról érkezett legújabb elbocsátásos fejlemény, hogy a YouTube is átszervezi a működését, körülbelül 100 fő munkája szűnik meg emiatt, bár egyesek más nyitott pozícióra jelentkezve talán a leánycégnél maradhatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!