Így hajtogat pólót Elon Musk humanoid robotja

Elon Musk Tesla Bot robot
Vágólapra másolva!
Az Optimus mozdulatai meglepően pontosak, ám egyelőre még emberi irányításra van szüksége a munka elvégzéséhez.
Vágólapra másolva!

Érdekes és nyugtalanító videót publikált a megszokott formájához képes az elmúlt hetekben viszonylag csendesnek bizonyult Elon Musk, amely alapján a Tesla berkein belül készülő Optimus humanoid robot képes viszonylag elfogadható munkát végezni a pólók hajtogatásakor.

A feladat nem túlságosan komplex, azonban éppen elég kihívás van benne, hogy komoly problémát jelentsen az ilyen felépítésű gépek számára. A milliárdos az „Optimus pólót hajtogat" kommentárral osztotta meg a videót, ami kissé megtévesztőnek bizonyult: a nézőknek gyorsan feltűnt, hogy a robot mozgását egy kamerán kívül álló személy irányítja a kezére és karjára erősített érzékelőrendszeren keresztül, időnként belátszanak a mozdulatai a képbe.

A kritikákra reagálva húsz perc múlva Musk beismerte, hogy az Optimus magától még nem képes pólót hajtogatni, azonban biztosan képes lesz erre is, méghozzá irányított helyett tetszőleges környezetben. Még kiderül, hogy a jövőbetekintő állítás mennyire bizonyul igaznak, azonban az Optimus mechanikai értelemben láthatóan van annyira fejlett, hogy éppen elegen ne akarjanak sem pólóhajtogató, sem más jellegű mesterséges intelligenciát a fejébe.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!