Elképesztő fejlesztésekkel érkeznek ezek az új laptopok

dell xps laptop notebook
Nagy és láthatatlan tapipad került az új Dell XPS laptopok billentyűzete alá
Vágólapra másolva!
Kapacitív funkciógombokat és láthatatlan touchpadet kaptak.
Vágólapra másolva!

Nagyon hosszú ideje a többség látszólag az Apple-t tartja a trendteremtőnek a laptopok esztétikája terén, ám a megújult XPS termékcsaládjával a Dell most potenciálisan túlmutatott a vállalaton, a 2024-es évjáratú XPS 13 / XPS 14 / XPS 16 modelljei feltűnő jelenségek az érintős funkciógombjaikkal és a láthatatlan touchpadjükkel. Prémium termékek lévén a házuk alumíniumból készült, a kijelzőjüket Gorilla Glass 3 védi, és már az új Copilot-gomb is megtalálható a billentyűzeteiken.

Nagy és láthatatlan tapipad került az új Dell XPS laptopok billentyűzete alá Forrás: Dell

A Dell szerint a dizájnnak köszönhetően a laptopok az elődeiknél jóval nagyobb kapacitású akkukat kaphattak, azonban az ExpressCharge technológiának köszönhetően egy óra alatt teljesen lemerült állapotról 80%-ra tölthetőek. A gépekben a legújabb Intel Core processzorok dolgoznak, ezek mesterséges intelligenciás feladatok hardveres gyorsítására kitalált feldolgozókkal is fel vannak már szerelve, hogy tempósan és akkukímélő módon végezzék a kapcsolódó számításokat.

A sebességnél tartva a legkisebb 13 hüvelykes modell csak integrált Intel Arc grafikával lesz elérhető, de a 14"-es testvére akár NVIDIA GeForce RTX 4050, míg a 16"-es legnagyobb notebook NVIDIA GeForce RTX 4070 dedikált videóvezérlővel is kapható lesz.

Az Apple laptopjainál is letisztultabb megjelenésűek Forrás: Dell

Az opcionálisan OLED érintőkijelzővel is kérhető új Dell XPS laptopok érdekesebb tulajdonságai közül kiemelhető még a WiFi 7 és a Bluetooth 5.4 támogatása, a Full HD webkamera, az akár 64 GB rendszermemória, továbbá az akár 4 TB kapacitású SSD.

A „hamarosan" piacra kerülő, Windows 11-es gépek ajánlott kezdőárai:

  • XPS 13: 1299 dollár, olyan nettó 449 ezer forint
  • XPS 14: 1699 dollár, olyan nettó 587 ezer forint
  • XPS 16: 1899 dollár, olyan nettó 657 ezer forint

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!