Az egyik legolcsóbb kézikonzol az AYANEO Next Lite

ayaneo next lite kézikonzol steamos videojáték
AYANEO Next Lite
Vágólapra másolva!
Windows helyett a SteamOS közösségileg karbantartott variánsát futtatja.
Vágólapra másolva!

Leleplezte az eddigi legolcsóbb PC-s játékok futtatására kitalált kézikonzolját a termékkategóriában nagy tapasztalattal rendelkező AYANEO a CES-en. A Next Lite kissé kompromisszumosabb a Steam Deckhez és ASUS ROG Ally-hoz hasonló modelleknél, az ár leszorítása miatt gyengébb AMD hardver van benne, cserébe viszont 299 dollár (nettó 103 ezer forint) kezdőáron kerül piacra a napokban.

Szükség volt már egy megfizethetőbb kézikonzolra, cserébe persze a konkurenciánál előbb kifogy a szuszból Forrás: AYANEO

A Windows 11 helyett a SteamOS közösségileg ápolt HoloISO disztribúcióját használó gépbe 7"-es és 1280×800 pixeles IPS érintőkijelző került, a meghajtásáról AMD Ryzen 5 4500U vagy Ryzen 7 4700U rendszerlapka gondoskodik, a memóriája univerzálisan 16 GB, a PCI Express 3.0 csatolófelületes SSD háttértára pedig 128 GB vagy 512 GB.

Az ára ellenére a gépbe már Hall-effektet használó stickek kerültek, így elméletileg driftelési problémától nem kell majd tartaniuk a gamereknek, a 47 wattórás akkujának tényleges üzemidejéről sajnos nem adott tájékoztatást az AYANEO.

Három hardveres konfigurációban kerül piacra az AYANEO Next Lite Forrás: AYANEO

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!