Kétszer annyi kütyü követhető az Apple Lokátorral

apple airtag bluetooth tracker követőeszköz nyomkövető követőkütyü
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Eddig tizenhat eszközre volt limitálva, egyes holmik duplán vagy triplán számítanak.
Vágólapra másolva!

Csendben érdemi frissítést kapott az eltűnt eszközök megkeresésére kitalált Apple Find My (Lokátor) szolgáltatás, a gyártó dokumentációja szerint a felhasználók a korábbi kategóriánként (személyek, eszközök, tárgyak) tizenhat helyett immáron harminckét megkereshető eszközt is képesek hozzápárosítani a felhasználói fiókjaikhoz.

A mindent elárasztott AirTagek miatt is jó ötlet volt végre megemelni a limitet Forrás: Đức Trịnh / Unsplash

A tizenhat a többség számára bőven elégségesnek tűnhet, azonban az AirTagek megjelenésével egyesek bajba kerülhettek a mesterséges limitáció miatt. Ráadásul vannak olyan eszközök, amelyek nem egynek számítanak a Find My-ban: az AirPods és az első generációs AirPods Pro kettő, a második generációs AirPods Pro pedig három helyet visz el.

Az elsőre érthetetlennek tűnő számolási jelenség oka, az előbbiek esetében a balos és a jobbos fülesek külön kereshetőek a szolgáltatásban, míg az legújabb AirPods Pro esetében a töltőtok is kereshető, azaz még egy elemnek számít a Find My leltárában.

A jelek szerint az Apple már a 2022-es évjáratú iOS 16 kiadásakor meg kívánta emelni a limitet, azonban ez valamiért elmaradt, ráadásul a mostani csendes bejelentés idején a Find My szerveroldali konfigurációs állománya továbbra is 16 elemes korlátozást írt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!