Itt a szorongóknak szánt Radeon RX 7600 XT

gamer pc gaming videojáték
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A testvéréhez képest kétszer annyi memóriát és magasabb órajeleket mutat fel.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben viszonylag új jelenség ütötte fel a fejét a számítógépes játékosok körében, sokaknál komoly szorongás tárgyává vált a videókártyák fedélzeti memóriája. A közvélekedés szerint most már Full HD és 2K felbontások használata esetén is a 8 GB a minimum, ami a tesztek alapján nem teljesen alaptalan, bár jelenleg kevés olyan játék van, ami ilyen körülmények mellett nagyban profitálna a kérdéses feletti mennyiségből.

A megduplázott memórián túl kevés különbség van a Radeon RX 7600 és a Radeon RX 7600 XT között Forrás: AMD

A helyzetre reagálva az Consumer Electronic Show-n bemutatta a középkategóriás Radeon RX 7600 XT grafikus vezérlőjét az AMD. A terméket az különbözteti meg a jó ideje kapható sima modelltől, hogy 8 GB helyett 16 GB videómemóriával dolgozik, plusz a játékórajele és a Boost-órajele is kapott egy pici emelést, így referencia frekvenciák mellett minimálisan gyorsabb a testvérénél.

Mindezekért cserébe az XT jelzésű újdonság persze drágább is, 269 dollár helyett 329 dollár az ajánlott fogyasztói ára, ami nettó 114 ezer forintot jelent. A 60 dollár felár jelen pillanatban nem túlságosan kedvező a kapott pluszért cserébe, azonban a kétszer annyi fedélzeti memóriának köszönhetően feltehetően jövőtállóbb lesz, bár csak pár éven múlva derül ki, hogy mennyire érte meg a pénzét.

A Radeon RX 7600 XT forgalmazása 2024. január 24-én kezdődik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!