Drámait gyorsulhatnak a játékok a Radeon kártyákon

amd radeon rx 7800 xt videokártya
ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6
Vágólapra másolva!
Bármely DirectX 11/12 felületet használó játék felturbózható hamis képkockákkal.
Vágólapra másolva!

Rengeteg gamer számára különösen érdekes meghajtófrissítéssel állt elő az AMD, az Adrenalin 24.1.1 verziótól kezdve bekapcsolhatóvá vált a Fluid Motion Frames (AFMF) technológia a Radeon Sofware beállítószoftverben. Ez az NVIDIA DLSS-hez hasonlóan egy hamis képkockákat generáló eljárás, ám elméletben bármely DirectX 11 vagy DirectX 12 grafikus programozási felületet használó játékban működik, nem kell támogatniuk a fejlesztőknek.

ASUS TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6 Forrás: ASUS

A technológia sajnos csak az asztali számítógépes és laptopos Radeon RX 6000 és Radeon RX 7000 termékekkel kompatibilis, a régebbi kártyákon valószínűleg nem is lesz elérhető. A működéséhez az előző két megszokott módon előállított képkockát veszi alapul, a köztük lévő különbségek alapján találgatásos módszerrel legenerál egy hamisat, majd beilleszti közéjük.

Ebből fakadóan a Fluid Motion Frames az olyan játékok esetében működhet a legjobban, amelyek már alapvetően is aránylag jó képkockasebességgel futnak, a hivatalos tájékoztatás szerint 60 FPS-re kell gondolni, enélkül feltűnően nőhet a bemeneti késleltetés, plusz a túlságosan sok találgatás miatt furcsa grafikai hibák tűnhetnek fel. További megkötések, hogy jelenleg csak az exkluzív teljes képernyős módban futó játékokban működik, és a vertikális szinkronizációt (V-Sync) is ki kell kapcsolni hozzá.

Ennek megfelelően esetenként változhat, hogy megéri-e használni, azonban ingyen kapott és opcionális extra funkcióról van szó, így nehéz belekötni az ár-érték arányába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!