Óriási előrelépés lesz a Nintendo Switch 2

nintendo switch gamer gaming játékos videojáték kézikonzol játékkonzol
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A sugárkövetést és a DLSS képskálázást is támogatja a következő generációs kézikonzol.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban érkezett hírek alapján nem kell már túlságosan sokat várni a 2017 óta szolgálatot teljesítő Nintendo Switch kézikonzol utódjára, a gyártó nemrég titokban a Gamescom kiállításon is demonstrálta egyes fejlesztők számára a terméket. A sejtések szerint jövőre mutatkozhat be és kerülhet piacra, visszafelé kompatibilis lesz az elődjére készült játékokkal.

Az elvárhatónak megfelelően óriási teljesítménybeli ugrást hozhat a Nintendo Switch 2 Forrás: Alvaro Reyes / Unsplash

Az Universo Nintendo tematikus híroldal főszerkesztője a gamescomos demón részt vett forrásokból kihúzott néhány információt az egyelőre csak Nintendo Switch 2 néven emlegetett eszközről. A forrásai szerint a kézikonzolba 12 GB megosztott memória került, ami óriási előrelépés az elődjének 4 GB-jához képest, emellett pedig támogatja a hardveresen gyorsított sugárkövetést és az NVIDIA DLSS képfelskálázási technológiát.

A termék képességeit többek közt a The Matrix Awakens demóval prezentálta a Nintendo, ez DLSS 3.1-gyel futott a prototípuson.

Mindez azt jelenti, hogy az első generációs termékhez hasonlóan a Nintendo Switch 2 is NVIDIA Tegra rendszerlapkát használhat, jó eséllyel egy jelenleg még bejelentetlen modellről van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!