MI-vel ajánlgat recepteket a Samsung

samsung food
Személyre szabottan ajánlhat recepteket a Samsung Food
Vágólapra másolva!
Egészségügyi adatokat is képes felhasználni a személyre szabáskor.
Vágólapra másolva!

A Samsung bejelentette a mesterséges intelligencia-alapú Samsung Food platform nemzetközi bevezetését. A világszerte 104 országban, nyolc nyelven elérhető Samsung Food több mint 160 ezer recepttel rendelkezik, támogatja a felhasználókat az egyéni étrend kialakításában, az új ízek felfedezésében, a hozzávalók online megrendelésében.

Személyre szabottan ajánlhat recepteket a Samsung Food Forrás: Samsung

Az újonnan felfedezett recepteket a felhasználók elmenthetik a platformon a saját digitális szakácskönyvükbe. Az alkalmazás kielemzi a recepteket, kategorizálja őket, majd az összetevők alapján bevásárlólistát állít össze. A Samsung Food szolgáltatás nemcsak a mobileszközökön, hanem a Bespoke Family Hub hűtőszekrényeken is elérhető, a Family Hub érintőképernyőjéről megnyitva a Samsung Food recepteket ajánl a rendelkezésre álló élelmiszerek alapján.

A Personalize Recipe (Recept személyre szabása) funkció az alkalmazás mesterséges intelligenciájára épít, így például bármilyen elmentett recept elérhető vegán vagy vegetáriánus változatban is. A Samsung Food igazodik a felhasználó életmódjához, diétájához, vagy akár a legutóbbi bevásárlásához: beépíti a receptbe az otthon található hozzávalókat. A fúziós konyha szerelmeseinek is tartogat új lehetőségeket, a felhasználók elkészíthetik például olasz ételek koreai változatait és beállíthatják az ételek optimális főzési idejét vagy az elkészítés nehézségét.

Az alkalmazás személyre szabott napi étkezési tervet állít össze a felhasználók egészségügyi adatai, táplálkozási igényük és kedvenc ételeik alapján. Az összetevők teljes tápérték szerinti bontása bármikor elérhető, és a felhasználók a Samsung Food bevásárlólistájukhoz is hozzáadhatnak tételeket, amely egyenesen továbbítható az adott bolt online pénztárába.

Appon át is vezérelhetőek a BeSpoke konyhai berendezések Forrás: Samsung

A Samsung Food alkalmazással a felhasználók beállíthatják az időzítőt, előmelegíthetik a sütőt és a receptek optimális elkészítésével kapcsolatos beállításokat a háztartási készülékre küldhetik. Az év végig a vállalat folyamatosan bővíti a Food-kompatibilis eszközök listáját, első körben a Bespoke sütőkön válik elérhetővé a szolgáltatás, majd a Bespoke indukciós tűzhelyekkel és mikrohullámú sütőkkel bővül a repertoárja.

A közösségi funkcióknak köszönhetően a felhasználók ismerőseikkel is megoszthatják kedvenc ételeiket, létrehozhatják és közzétehetik saját receptjeiket és követhetik kedvenc gasztroinfluencereiket, tartalomkészítőiket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!