Kigyújthatja a házat a Bose mélynyomója

Koronavírus, vírus, televízió, tv, tévé, karantén, TV, netflix, tévézés, házimozi, Tévézés a karantén idején, tévézési szokások, trendek, tévéző emberek, távirányító, karantén
Tévézés a karantén idején
Vágólapra másolva!
Egymillió 1994 és 2007 között eladott terméket hív vissza a vállalat.
Vágólapra másolva!

Szokatlan visszahívást jelentett be az Egyesült Államok, Kanada, és Mexikó területén a prémium hangeszközöket készítő Bose, állítása szerint rengeteg régi házimozis hangrendszerének mélynyomója akár ki is gyújthatja a házat. Olyan egymillió egység érintett a malőrben, ezeket annak idején az Acoustimass, Lifestyle, és Companion családok részeként értékesítette.

Eddig csak kisebb anyagi károkat okoztak a túlhevült mélyládák Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha ez nem lenne elég furcsa, akkor a visszahívás az 1994-2007 között eladott termékeket érint, azaz közel három évtizedre nyúlik vissza a történet, és majdnem másfél évtizeden keresztül árulta a problémás mélynyomókat. A tűzveszélyt a termékekben lévő elektronika meghibásodása okozhatja, eddig 21 panasz érkezett a termékekre, füstölés és leolvadás mellett berendezési tárgyakban, szőnyegben, bútorzatban okoztak kárt.

A potenciálisan érintett termékekkel rendelkező észak-amerikaiak a sorozatszám megadásával tudják kideríteni a Bose webhelyén, hogy érdemes-e félniük a mélysugárzójuktól. A problémás termékekkel rendelkezők elküldhetik ingyenes javításra a mélyládákat, vagy a visszaszolgáltatásuk esetén 40% engedménnyel vásárolhatnak maguknak új Bose soundbart.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!