Képeken a Samsung Galaxy Z Fold 5

samsung galaxy z fold 5
A CAD-fájlok alapján nem lesz rés összecsukott állapotban a Galaxy Z Fold 5 lapjai között
Vágólapra másolva!
Orvosolhatták a széria legtöbbet kritizált dizájnbeli sajátosságát a mérnökök.
Vágólapra másolva!

Az évek során rengeteg hiteles információval szolgált OnLeaks és Smartprix jóvoltából megérkeztek az első nem hivatalos képek a Samsung Galaxy Z Fold 5 mobilról, ezek kiszivárgott CAD-állományok alapján készültek. A várhatóan a nyár végén bemutatkozó okostelefon első pillantásra kísértetiesen hasonlít az elődjére, azonban a képek tanúsága szerint a gyártó mérnökei egy új zsanérdizájnnal végre megoldották, hogy összecsukott állapotban teljesen egymásra simuljanak a készülék lapjai.

A CAD-fájlok alapján nem lesz rés összecsukott állapotban a Galaxy Z Fold 5 lapjai között Forrás: OnLeaks / Smartprix

A Galaxy Z Fold család kinézetének egyik legtöbbet kritizált eleme, hogy becsukott állapotban maradt egy háromszög alakú rés a készülékek lapjai között, aminek túlságosan nagy gyakorlati jelentősége ugyan nincs, csak kissé bután néz ki.

A teljesen egymásra fekvő lapok miatt összecsukva végig 13,5 mm vastag maradhat a Fold 5, szemben az elődjének 15,8 mm maximumával. Kinyitott állapotban az idei modell pár hajszállal minden méretét tekintve kisebb lehet az elődjénél, 154,9 × 129,9 × 6,3 mm-re lehet számítani.

A vaku is átkerülhetett a kameraszigetről a hátlap síkjába Forrás: OnLeaks / Smartprix

Az új zsanéron túl a Fold 4 és a Fold 5 dizájnja között nincs érdemi különbség, az egyetlen feltűnő változás, hogy a hátlapi kamerarendszer LED-es villanója kikerült a kiemelkedő kamerasziget aljáról, helyette a hátlap síkjában található, azonos magasságban a legfelső kamerával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!