Ilyen gyakran cserélnek iPhone-t az amerikaiak

apple iphone 13 pro apple store
Egy New York-i vevő az iPhone 13 Próval a kezében
Vágólapra másolva!
Meglepően kevés érdemi különbség van a fiatalok és a középkorúak között.
Vágólapra másolva!

Ritkán látott jellegű adatokkal állt elő a CIRP piackutató vállalat, korosztály alapján mérte fel az Egyesült Államokban az újabb iPhone-ra való váltás gyakoriságát. Az értékekhez érdemes hozzátenni, hogy az USA-ban néptelefon az iPhone, az egyre növekvő ára ellenére nem számít luxuscikknek, nagyon széles kör engedheti meg magának az Apple mobiljainak használatát.

Ötvenéves kor felett kezd érdemben csökkenni az iPhone lecserélésének gyakorisága Forrás: CIRP

A korosztályos lebontás alapján nagy meglepetésről nem lehet beszélni, 18-54 között mind a négy csoporthoz tartozók hasonló viselkedést mutatnak: olyan 12% keménymagos kisebbség egy évig sem használja ugyanazt a mobilt, 31% egy és két év közti időtartamig tartja meg a készülékét, 33% két és három év között vált újabbra, a maradék 25% pedig három évnél is tovább használja az iPhone-ját.

Ehhez képest az idősebb 55-64 és 65 feletti korosztályoknál a sejthetőnek megfelelően már jelentős különbségek kezdődnek, a kor előrehaladtával jelentősen nőni kezd a készülékek átlagos életciklusa, a legidősebb korosztályhoz tartozók 65 százaléka három évnél tovább tartja meg a készülékét. A CIRP szerint ebben az is közrejátszik, hogy az idősebbek kevésbé vannak tisztában az új mobil vásárlásakor a régi beszámíttatásának lehetőségével, pedig ezzel akár több száz dollár is lecsíphető a vételi árból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!