Nagyot gyorsulhat a mobilokon a Chrome

Nokia, 5.4, okostelefon, teszt, android, HMD Global
A kávák jó vékonyak.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban apránként Macen is érdemi előrelépés történt.
Vágólapra másolva!

Annak idején a Google Chrome a letisztultság és a gyors működés kombinációjával tarolt a böngészők piacán, és amíg az előbbi tulajdonságát viszonylag képes volt megtartani, addig a működési tempó terén már régóta érik kritikák. Pedig valójában továbbra is hatékony a böngésző, a lassú működésért gyakran böngészőkiegészítők, a weblapok alacsony minőségű hirdetési kódjai, vagy éppen a webfejlesztők által megfontolatlanul használt, komplex JavaScript függvénykönyvtárak felelnek.

A felső kategóriás mobilokon ígérnek nagy előrelépést a Chrome fejlesztői Forrás: Origo

Akárki hibája is a lassúság, a Chrome fejlesztői kénytelenek folyamatosan dolgozni a böngésző hatékonyságának javításán. A legújabb blogbejegyzésük szerint újból sikerült előrelépéseket tenniük, az elmúlt három hónapban apránként olyan 10%-kal gyorsult Mac számítógépeken a működése.

További jó hír, hogy Androidon is jelentős sebességnövekedés van kilátásban, a fejlesztők által felső kategóriásnak titulált mobilokon hamarosan 30%-kal is gyorsabban működhet a Chrome. Ennek oka, hogy a nem tisztázott kritériumoknak megfelelő készülékekre a böngésző forráskódjának eltérően fordított változatát kezdik majd terjeszteni, kis helyfoglalás helyett nagy sebességre optimalizált változatot kapnak majd az érintett mobilok tulajdonosai a Chrome-ból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!