Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Őrülten veszítik az értéküket a csúcsmobilok

Samsung, Galaxy S23, széria, csúcsmobil, okostelefon
Samsung Galaxy S23
Vágólapra másolva!
Még az iPhone 14 is sokkal rosszabbul teljesít az elődjénél.
Vágólapra másolva!

A drágán új okostelefont vásároltak jobban teszik, ha nem válnak meg pár évig a készülékeiktől, a használt okostelefonokkal való kereskedésre szakosodott, egyesült államokbeli SellCell piactér adatai alapján gazdasági katasztrófának titulálható a pár hónap utáni értékesítésük.

Szépek és jók a csúcsmobilok, így a megvásárlásuk esetén érdemes a végsőkig kitartani mellettük Forrás: Origo

Az adatok alapján szokás szerint az androidos készülékek teljesítenek rosszabbul, a Samsung Galaxy S23 széria tagjai két hónappal a piacra dobásukat követően már csak 43%-kal olcsóbban adhatóak el az eredeti ajánlott fogyasztói áruknál. Azonos periódusban a Google Pixel 7 modelleknél 46% volt az értékvesztés.

Mindkét érték extrémnek mondható, megkérdőjelezi a termékek ajánlott fogyasztói árainak valóságalapját.

Az ajánlott fogyasztói árakkal ellentétben a használtpiaci eladási árak már reflektálnak a termékek valódi értékére, egy-két hónap alatt mellbevágó a csúcsmobilok értékvesztése Forrás: SellCell

Mindeközben az értéktartás terén legendáson jól teljesítő iPhone-oknál is látszik némi zavar az Erőben, az androidos adatokhoz kontextusként a SellCell elárulta, hogy az iPhone 14 széria esetében két hónappal a megjelenés után átlagosan 31% volt az értékvesztés. Ez is meglehetősen magasnak mondható, az iPhone 13 család tagjai ebben a periódusban még csak 25% mínusznál jártak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről