Zuhannak a kettéhajtható kijelzős mobilok eladásai

samsung galaxy z flip4 okostelefon szelfi kettéhajtható mobil
Samsung Galaxy Z Flip 4
Vágólapra másolva!
Éves és negyedéves összehasonlításban is sokkal kevesebb fogyott belőlük.
Vágólapra másolva!

A Display Supply Chain Consultants elemzőcég szerint erőteljesen behúzta a kéziféket a kettéhajtható érintőkijelzős okostelefonok piaca, a rendkívül gyors bővülést követően a tavalyi év második felében egyáltalán nem szerepeltek jól az új formatervű készülékek.

Magabiztosan uralta az utolsó negyedéves eladásokat a Samsung Galaxy Z Flip 4 Forrás: Samsung

A 2022 utolsó negyedévére vonatkozik adatok szerint a kettéhajtható kijelzős telefonok eladásai éves összehasonlításban 26%-kal csökkentek, míg a tavalyi harmadik negyedévhez képest ennél is drámaibb 48% a visszaesés, csupán 3,1 millió darabot értékesítettek a gyártók. Ettől függetlenül a 2022-es év összességében nem volt rossz, az előző évhez képest 62%-kal több, 12,9 millió darab fogyott belőlük.

A piac királya továbbra is a Samsung, a tavalyi utolsó negyedévben az érintett készülékeivel 83% piaci részesedést ért el, bár ez csökkenő tendencia, a harmadik negyedévben még 86%, egy évvel ezelőtt pedig 96% volt a részesedése.

A tavalyi utolsó negyedévben eladott kettéhajtható mobilok 47%-a Samsung Galaxy Z Flip 4 volt.

A viszonylag rossznak mondható utolsó negyedéves eladások mögött a gazdasági nehézségek mellett az iPhone 14 mobilszéria kiadását sejtik az elemzők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!