Van egy pár remek tippünk, ha új tévét venne karácsonyra

tv, tévé, vásárlási, tanácsadó, ajánló
A TCL C645 QLED képernyőt kapott.
Vágólapra másolva!
A televíziógyártók lelkesedése nem csökken, hiszen rengeteg új modellt dobtak piacra 2023-ban is. Ennek köszönhetően a potenciális vásárlók gigantikussá nőtt kínálatból választhatnak, ám épp emiatt nincs túl könnyű dolguk. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani e cikkünkkel, hiszen a gyártók, kereskedők és importőrök segítségével idén is rengeteg terméket próbálhattunk ki.
Vágólapra másolva!

Így konkrét gyakorlati tapasztalataink alapján tudunk ajánlani 5 olyan modellt, amely szerintünk beválhat.

Xiaomi TV A2

A nagyra törő, és egyre magasabbra jutó kínai cég Xiaomi TV A2 névre hallgató modellje egyértelműen a kedvezőbb árú darabok közé tartozik. A 43 inches verzió durván 130 000 forintba kerül, ezért a pénzért pedig az ember egy modern megjelenésű, vékony kerettel, csinos talppal megtámogatott modellt kap, amelyből az okos funkciók sem hiányoznak. Megkapta ugyanis a Google Android TV rendszerét, amelyen keresztül például elérhető a Netflix, és a hasonló videós streaming oldalak.

Ez a Xiaomi tévé nem drága. Forrás: Origo

A kép minősége korrekt, hiszen a 4K felbontású LED LCD kijelzőjének köszönhetően a képi világ éles, a színek kicsit fátyolosak ugyan, de a tónusok természetesek, és a HDR anyagok kezelése is megoldott. Két darab, egyenként 12 wattos hangszórója által produkált hangminőség megfelelő, hiszen hibák nem tapasztalhatóak, és a hangerő is kellően nagy. Nem ez minden idők leginnovatívabb televíziója, de ez az árán is látszik, és egy teljesen jól használható darab.

Samsung S90C

A Samsung S90C talán az év legjobb ár/érték arányú OLED televíziója. Ez az 55 hüvelykes, fantasztikus képminőséget produkáló Samsung S90C, amely már akár 380 000 forintért beszerezhető. Ezért a pénzért pedig kapunk egy kvantumpontos OLED kijelzőre, illetve mesterséges intelligencia technológiákkal megtámogatott képfeldolgozó chipre épülő készüléket, amelynek feketéje hibátlan, kontrasztja végtelen, színei pedig csodálatosak.

Samsung S90C. Forrás: Origo

A modell másodpercenként 144 képkockát képes a képernyőre varázsolni, ami a riválisok fölé emeli e téren, és ez a játékosok számára különösen vonzóvá teheti. Megkapta a cég saját okostévé rendszerét, amely gyors, stabil, és rendelkezik rengeteg extrával.

A modellt ellátták egy különálló mélysugárzóval, amely a basszushangok telt és gazdag megszólaltatásáért felel. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy a több, mint egy milliárd tónus visszaadását biztosító Samsung S90C egy kifogástalan televízió, aminek nincs gyenge pontja, és az árához képest a tudás félelmetesen jó.

Philips The One

A Philips The One nevű televízió nagy extrája a cég exkluzív Ambilight technológiája, amely a hátlapra szerelt rengeteg LED segítségével varázsol a képernyő köré egy állandóan változó, gyönyörű fényglóriát. Ez a szolgáltatás elképesztően látványos végeredménnyel jár, és szerintünk abszolút hozzáadott értéket jelent.

Ez a modell LED LCD képalkotási technológiát használ, a tapasztalataink szerint a színei nem olyan jók, mint amit az OLED modellektől kapunk, ám azoknál olcsóbb is lényegesen. Az 55 inches képátlóval bíró változat 235 000 forintba kerül ugyanis. A 4K felbontásnak köszönhetően a részletesség remek, és a kontraszt is megfelelő. A korábbi tesztelés során arra jutottunk, hogy a mozgások visszaadása terén az átlagnál jobban teljesít.

Philips The One. Forrás: Origo

A modell az integrált Google TV rendszernek köszönhetően több, mint 10 000 internetes alkalmazás futtatását garantálja. Ezek között pedig megtalálhatóak természetesen a manapság igen népszerű online streaming appok is, így tehát például a Netflix, a YouTube vagy épp a Disney+, és a sportközvetítéseket kínáló applikációk sem hiányoznak.

TCL C645

A TCL mostanra a világ egyik legnagyobb televíziógyártó cégévé vált, köszönhetően annak, hogy a kedvezőbb árú termékeket is gőzerővel nyomja a kínai konszern. A TCL C645 is egy ilyen modell, hiszen a 65 hüvelykes, azaz 165 centiméteres képátlóval bíró változat 240 000 forintba kerül, ami ilyen méretben ma meglehetősen olcsónak számít az új televíziók esetében.

A TCL C645 QLED képernyőt kapott. Forrás: Origo

A termék kvantumpontos QLED LCD kijelzőt kapott, amely nagy színgazdagságot és korrekt színpontosságot produkál. A kontrasztja kiemelkedően jó, a fényereje megfelelő ,viszont a játékos tulajdonságok terén középszerű. Átlagos hangrendszerrel látták el, de ennél többet ebben az árkategóriában nem nagyon lehet várni. A Google TV smart platformot használja, amelyen keresztül iszonyatos mennyiségű internetes alkalmazás érhető el, streaming szolgáltatások vagy játékok is például, hogy csak a két legfontosabb kategóriát említsük.

LG OLED evo M

Az LG régóta a televíziós iparág egyik legbátrabb szereplője, és a konszerntől már megszokhattuk, hogy szinte minden évben előrukkol valami igen érdekes újdonsággal. 2023-ban ezt a szerepet az LG OLED evo M tölti be, amely a világ első „vezeték nélküli" OLED televíziója.

A média- és set-top boxokat, lejátszókat, játékkonzolokat ugyanis egy külső dobozra kell rádugni, amely a cég szabadalmaztatott eljárásának révén kábelek nélkül küldi akár az ultra nagy felbontású, HDR, akár térhatású hanggal megtámogatott audiovizuális jeleket a képernyőre. Tehát nem a hagyományos, és korlátozottabb lehetőségeket kínáló WiFi technológiát használja a termék, hanem egy saját megoldást. Természetesen kipróbáltuk élőben, és azt tapasztaltuk, hogy hibátlanul működik ez a vezeték nélküli szolgáltatás.

LG OLED evo M. Forrás: Origo

Maga a kijelző remek! A 4K felbontású új generációs OLED panel, együtt a lehető legfejlettebb képfeldolgozó chippel kiváló képminőséget garantál. A felbontás természetesen 4K, a színek gyönyörűek, a kontraszt végtelen, a mozgások visszaadása hibátlan. Nagy erőssége a kiemelkedő fényerő, aminek hála a nagy dinamikatartományú tartalmak is igen látványosan jelennek meg. E különleges televízió legkisebb változata 77 hüvelykes, és sajnos itt érkezik az egyike a kevés negatív tulajdonságának, mégpedig az ára, ami 2 millió forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!