A Microsoft megvett egy tökfarmot 26 milliárdért

microsort, adatközpont, tökfarm, wisconsin
A kép csak illusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy wisconsini család beleegyezett, hogy eladja 407 hektárnyi földjét, amelyen egy kis helyi nevezetesség, egy tökfarm is található, a Microsoftnak - összesen 76 millió dollárért (átszámítva 26 milliárd forintért).
Vágólapra másolva!

A helyi önkormányzat eredetileg a wisconsini Mount Pleasantben élő Creuziger családnak ennek az összegnek mintegy harmadát ajánlotta fel 2017-ben a Foxconn technológiai csoporttal kötött megállapodás részeként. A család azonban visszautasította, és inkább egy jobb ajánlatra várt.

A kép csak illusztráció. Forrás: Origo

A Microsoft kifizetése lényegesen nagyobb, mint a földterület jelenlegi értékbecslése. A Creuziger család földjét eredetileg 174 200 dollárra értékelték 2023-ban, de a fejlesztések elvégzése után 598 400 dollárra emelkedett az értéke, mondta a kisváros értékbecslője, Dan McHugh a The Verge-nek.

A földterület, amely a Land of the Giants tökfarmot és egy kilenchektáros kukoricalabirintust is magában foglal, szomszédos egy másik 641 hektáros területtel, amelyet a Microsoft vásárolt meg Mount Pleasant falujától - összesen 99,7 millió dollárért.

A Microsoft végső célja, hogy adatközpont-kampuszt építsen a területen, amelybe több mint 1 milliárd dollárt tervez befektetni.

Mindent egybevetve az eladás happy end a kisváros számára, miután mindössze két év telt el azóta, hogy a Foxconn drasztikusan visszavágta a Mount Pleasantbe ígért 10 milliárd dolláros beruházását, amely egy korszerű gyártóüzemet foglalt volna magában.

A Milwaukee Business Journal arról számolt be, hogy a Microsoft kezdetben 200 alkalmazottat tervez felvenni a Mount Pleasant-i adatközpontjába - és idővel több mint 460 új munkahelyet is létrehozhat. De ez még mindig csak töredéke lesz annak a 13 000 munkahelynek, amelyet a Foxconn eredetileg 2017-ben ígért a térségnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!