Örökbe kórházban maradhat a GTA VI hackere

Ilyen részletes lesz a GTA V PC-s verziója ultra-HD-ben
Vágólapra másolva!
Az autizmusa miatt nem kerül börtönbe, a szabadulásakor azonnal hackelni akar.
Vágólapra másolva!

Ítélet született a zsarolóvírusos támadásairól elhíresült Lapsus hackercsoport legismertebb tagjának ügyében, a brit bíró előre nem meghatározott időre biztonságos kórházban való kényszerkezelésre kötelezte a 18 éves Arion Kurtajt.

A Rockstar szerint Kurtaj ötmillió dollár kárt okozott a hackelésével Forrás: Rockstar Games

A fiatal többek közt az Uber és az NVIDIA elleni támadásokban is részt vett, majd mikor ezek az ügyek miatt gyakorlatilag előzetes letartóztatásban volt egy hotelszobában, akkor Fire TV tévéokosító stickkel, billentyűzettel és egérrel felszerelve a Rockstar Games játékfejlesztőhöz is betört. Nagy mennyiségű adatot lopott a cégtől, majd többek közt tesztvideókat szivárogtatott ki a nemrég bejelentett Grand Theft Auto VI-ról, a stúdió szerint 5 millió dollárba került az okozott károk elhárítása.

Kurtaj mentális állapotának felmérése során kiderült, hogy a fiatal nem részletezett típusú autizmusban szenved, az eddigi őrizetben tartása során több tucat kárral és sérüléssel járt dühkitörése volt, továbbá a szabadulása esetén azonnal újból hackelni kíván. Mindezek fényében a bíró gyógykezelésre ítélte, véleménye szerint kockázatot jelent a társadalomra, és addig nem szabadulhat a biztonságos kórházból, amíg az orvosok szerint ez meg nem változik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!