Mégsem tiltották be az új Apple okosórát

apple, iphone 15, bejelentés, apple watch
Több verzióban érkezik.
Vágólapra másolva!
Az Apple Watch betiltásának története gyorsan alakult az elmúlt egy-két hétben, és most egy új csavar érkezett.
Vágólapra másolva!

Az amerikai fellebbviteli bíróság szünetelteti az amerikai értékesítési és importtilalmat, amíg felülvizsgálja az ügyet, ami azt jelenti, hogy az Apple Watch 9 és az Apple Watch Ultra 2 egyelőre újra forgalomba kerülhet.

- mondta az Apple szóvivője a TechRadarnak. „Örülünk, hogy az amerikai Szövetségi Fellebbviteli Bíróság felfüggesztette a kizáró végzést, amíg megvizsgálja a teljes fellebbezésünkig a végzés felfüggesztésére irányuló kérésünket".

Egy ideig újra kapható a boltokban az Apple új okosórája Forrás: Origo

A szóban forgó órák mostantól ismét elérhetőek "kiválasztott" Apple Store-okban, és az Apple weboldalán is árusításra kerültek december 28-tól. A hétvégére minden Apple Store-nak rendelkeznie kell készlettel.

Hogy meddig lesz érvényben a tiltás, az nem világos. A következő jelentős dátum január 10-e, ami a határidő, ameddig az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) válaszol az Apple fellebbezésére - ez az a szervezet, amely miatt az Apple eleve kivonta az okosórákat az értékesítésből.

Mi történt eddig?

Mindez egy egész évben a háttérben zajló perhez kapcsolódik, amelyet a Masimo technológiai vállalat indított: azt állítja, hogy az Apple karóráiban található vér oxigénszenzor-technológia sérti a már bejegyzett szabadalmakat, és ez komoly fejfájást okoz az Apple-nek és a viselhető eszközök értékesítésének.

Ahogy a 9to5Mac beszámol róla, az Apple egy szoftverjavítást is benyújtott, amelytől azt reméli, hogy megszabadul a szabadalmi jogvitától - arról, hogy ez a frissítés változtat-e valamin, január 12-én születik döntés, így sűrű lesz a január az Apple-hírek szempontjából.

Az Apple Watch 9 és az Apple Watch Ultra 2 amerikai értékesítésének és importjának teljes tilalma karácsony napján, december 25-én lépett életbe, miután a Fehér Ház adminisztrációja úgy döntött, hogy nem avatkozik be és nem változtatja meg az ITC által már meghozott döntést.

És ne feledjük, hogy mindez az érintett felek megelőző lépése: még nem született végleges döntés arról, hogy az Apple-nek itt igaza van-e vagy sem. Az Apple számára azonban mindenképpen fájdalmas probléma, mivel a fenyegető tiltás továbbra is hatással van az eladásokra, és valószínűleg a javításokra és cserékre is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!