A szerzői jogi perektől is védi a felhasználóit az új GPT-4

mesterséges intelligencia, chatgpt, MI, Ai
Azért a tévedhetetlenségtől még nagyon messze van.
Vágólapra másolva!
Az OpenAI további fejlesztéseket jelentett be nagy nyelvi modelljeihez, a GPT-4 és GPT-3.5 modellekhez, beleértve a frissített tudásbázisokat és a sokkal hosszabb kontextusablakot. A vállalat szerint követi a Google és a Microsoft példáját, és megkezdi az ügyfelek védelmét a szerzői jogi perekkel szemben.
Vágólapra másolva!

A GPT-4 Turbo, amely jelenleg egy API-előnézetben érhető el, 2023 áprilisáig terjedő információkkal lett betanítva - jelentette be a vállalat hétfőn az első fejlesztői konferenciáján. A GPT-4 márciusban kiadott korábbi verziója csak 2021 szeptemberéig keltezett adatokból tanult. Az OpenAI azt tervezi, hogy a következő hetekben kiadja a gyártásra kész Turbo modellt, de pontos dátumot nem közölt.

Még a szerzői jogi perektől is véd a fejlesztő. Forrás: Origo

A GPT-4 Turbo több adatot is „lát", 128K-s kontextusablakkal, ami az OpenAI szerint „több mint 300 oldalnyi szövegnek felel meg egyetlen utasítás értelmezése során". A nagyobb kontextusablakok lehetővé teszik, hogy a GPT-hez hasonló nagyméretű nyelvi modellek többet értsenek a kérdésből, és átgondoltabb válaszokat adjanak. Korábban az OpenAI a GPT-4 két változatát adta ki, az egyiket csak 8K-s, a másikat pedig 32K-s kontextusablakkal.

Összességében az OpenAI szerint a GPT-4 új verziója háromszor olcsóbb, mint a korábbiak.

A GPT-4 legújabb verziója továbbra is elfogadja a képi kéréseket, a szövegről beszédre történő kéréseket, és integrálja a DALL-E 3-at, amelyet először októberben jelentettek be.

A zászlóshajó modell javításain túl az OpenAI azt is bejelentette, hogy a Microsoft és a Google nyomdokaiba lép, és a Copyright Shield nevű programon keresztül szerzői jogi kártérítést nyújt a vállalati felhasználóknak.

Mostantól közbelépünk és megvédjük ügyfeleinket, valamint kifizetjük a felmerülő költségeket, ha szerzői jogi jogsértéssel kapcsolatos jogi igényekkel szembesülnek" - áll a vállalat közleményében.

A Copyright Shield a ChatGPT Enterprise és az OpenAI fejlesztői platformjának általánosan elérhető funkcióira terjed ki.

A Google már korábban bejelentette, hogy jogi felelősséget vállal, ha a beágyazott generatív AI-funkciókat használó ügyfeleket beperelik szerzői jogok megsértése miatt. A Microsoft ugyanezt a védelmet kiterjesztette a Copilot AI-termékeinek vállalati felhasználóira is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!