Újra piacvezetővé vált a Nokia

Olcsó, telefon, mobil, karácsony
Nokia 150, a hagyományos mobil.
Vágólapra másolva!
Természetesen nem az okostelefonok területén, hanem a régi szép időket idézve az alapmobilok piacán jött össze a bravúr.
Vágólapra másolva!

Váratlan hírt közölt büszkén a Nokia márkajelzésű telefonokat tervező finn HMD Global, az IDC piackutató intézet egyelőre nyilvánosságra sem hozott adataira hivatkozva azt állítja, hogy 2023 harmadik negyedévében a világ vezető mobilgyártójává vált – a nyomógombos alapmobilok piacán.

Nokia 150 (2020) Forrás: HMD Global

A vállalat szerint a bevételt nézve 30,7%, az eladott darabszám alapján pedig 22,4 százalék lett a piaci részesedése, nem taglalt mértékben mindkettő metrikán sikerült javítania az előző negyedévhez képest. A sikerének receptjét is megosztotta a vállalat, egyrészt az alapmobilok gyártói közül elsőként kezdte támogatni az Indiában használatos UPI (Unified Payments Interface) mobilfizetési technológiát, másrészt pedig szép és élénk árnyalatokban érhetőek el a termékei.

Az utóbbival egy ideje az okostelefonos piacon is kísérletezik a HMD Global, de talán túlságosan is visszafogottan, a ténylegesen kapható készülékei jellemzően sötétek és konzervatívok. Valószínűleg ideje lenne megidézni a márka Windows Phone-os korszakát, mikor híresek volt a tarka és fiatalos színeikről a Nokiák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!