Kitűzőt kapnak Androidon a megbízható VPN-ek

nordvpn vpn virtuális magánhálózat adatbiztonság magánszféra privacy
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Csak jóváhagyott partnerek szakvéleményére hajlandó adni a Google.
Vágólapra másolva!

Évek óta dugig van különféle ingyenes és fizetős VPN-appokkal a Play Áruház, azonban ezek döntő többségében jobb nem megbízni, hiszen ellenőrizhetetlenek az üzemeltetőik és a biztonsággal kapcsolatos állításaik.

A play áruházas termékoldal adatbiztonság részében található az új címke Forrás: Origo

A helyzet megoldása érdekében a Google mostantól kezdve képes a Play Áruházban egy új kitűzővel megjelölni az olyan VPN-szolgáltatásokat, amelyek jó eséllyel megbízhatóak. A „Független biztonsági felülvizsgálat" címke az alkalmazások adatlapjának Adatbiztonság részében található, talán érdemes volna ennél láthatóbbá tenni a jövőben, a döntő többség így nem is tud majd a létezéséről.

A Google nem fogad el bármilyen állítólagos biztonsági auditot a VPN-szolgáltatások fejlesztőitől: amelyik kitenné az új címkét az appjának termékoldalára, annak egy általa minősített partnercéggel kell elvégeztetnie a kliensoldalra és szerveroldalra is vonatkozó felülvizsgálatot, ez a harmadik fél fogja tanúsítani a szabványosított mérlegelési szempontoknak való megfelelést.

Jelen pillanatban csak a NordVPN, Google One, továbbá ExpressVPN rendelkezik független biztonsági felülvizsgálat címkével a Play Áruházban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!