Százmillió mobilon szűnik meg a Chrome támogatása

mobilozás okostelefon zenehallgatás smartphone music
A kép csak ilusztráció
Vágólapra másolva!
November végétől minimum Android 8.0 kell majd a futtatásához, tehát a régebbi okostelefonokon nem indul el többet a böngésző.
Vágólapra másolva!

Mobilozók tízmilliói számára szolgált fű alatt rossz hírrel a Google Chrome fejlesztői csapata, a böngésző november végén elkészülő 120-as főverziója már nem lesz elérhető az Android 7.x rendszert futtató mobilokon és táblagépeken, ezekre a jelenleg terjesztés alatt álló 119-es az utolsó kiadás.

Az Android frissítését fogja ajánlani a magukra hagyott mobilozóknak Google, ami a döntő többség számára teljesen haszontalan lesz, hiszen nincs újabb operációs rendszer a készülékükre Forrás: Luisella Planeta Leoni / Pixabay

A Google pont a napokban adott friss információt az Android különféle verzióinak piaci részesedéséről, így tudni lehet, hogy november végén az aktívan használt androidos eszközök 3 százalékától búcsúzik el a Chrome. A becslések szerint jelenleg ~3,6 milliárd androidos okostelefon van használatban, így a böngésző támogatásának megszűnése körülbelül 108 millió eszközt érint.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a legtöbb alternatív androidos böngésző szintén a Chrome technológiáját használja, így rendkívül valószínű, hogy kényszerűségből ezek is kénytelenek lesznek búcsút inteni az Android 7.x rendszerű eszközt használóknak.

A pórul jártak számára a legjobb alternatívát a Firefox jelenti majd, a Mozilla böngészője csak Android 5.0-t követel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!