Decembertől emelkedik a Disney+ előfizetés ára

Ígéretes premierekkel, saját gyártású sorozatokkal indítja az évet a Disney+
Vágólapra másolva!
Decemberben életbe lépő Disney+ előfizetés áremelése sajnos nem egyedülálló a piacon.
Vágólapra másolva!

Az online streaming szolgáltatók népszerűsége az utóbbi években rohamosan nőtt, és egyre több ember veszi igénybe ezeket a platformokat, hogy kényelmesen élvezhessék a filmeket és sorozatokat otthonuk kényelméből.

Az egyik vezető szereplő a piacon a Disney+, amely azonban hamarosan áremelést vezet be. A bejelentésük szerint decemberben emelik a havidíjat 2490 Ft-ról 3090 Ft-ra.

Ez a lépés követi a Netflix korábbi áremelését, amely szintén jelentős változást hozott a felhasználók számára. Nézzük meg, hogyan alakulnak az árak a magyar streaming piacon.

Emelkednek a streaming szolgáltatók árai

A Disney+ nem az egyetlen szolgáltató, amely az áremelés mellett döntött. Korábban a Netflix is emelte az árait és nagyon valószínű, hogy a piac két óriásának emelésének hatására a kisebb szolgáltatók is elérkezettnek vélik majd az időt arra, hogy egy kicsit több pénzt kérjenek el a szolgáltatásukért. Ezt valószínűleg a nagyobb haszon reménye mellett a megnövekedett költségek is indokolják, hiszen az online streaming szolgáltatások népszerűsége soha nem látott mértében növekszik.

A globális internet-ellátottságnak köszönhetően ugyanis egyre többen ismerik fel, mennyire kényelmes az, ha csak olyan műsorokért fizetnek, amik őket is érdeklik és azokat nem kell reklámokkal megszakítgatva 5 részletben megnézniük.

És persze emellett az is nagyon kényelmes, hogy a szórakozást bármikor megszakíthatják és később folytathatják ott, ahol abbahagyták, akár a telefonjukról, a tévéjükről, vagy a táblagépükről.
Ennek viszont ára van, mert a megnövekedett felhasználószám, komoly erőforrásbővítést igényel, ez pedig a szervervilágban nem olcsó mulatság. Jelen esetben a Disney+ ezt felhasználónként, havonta 600 forintos emeléssel próbálja kompenzálni és ne féltsük őket, ez biztosan elegendő lesz egy kis plusz haszon kitermelésére is, hiszen, egy gyors számolással, 158 millió(márciusi adat) előfizetőt alapul véve ki is jön, hogy ezzel a mozdulattal havonta közel 95 milliárd forintos plusz bevételre tehet szert a vállalat.

A Disney+előfizetés ára közel 25%-kal lesz magasabb decembertől. Forrás: Shutterstock/Afm Visuals

A 600 Ft-os havidíjnövekedés valószínűleg néhány felhasználót aggaszt egy kicsit, de érdemes figyelembe venni, hogy a Disney+ továbbra is az egyik legkedveltebb streaming szolgáltatók közé tartozik, olyan tartalmakkal, mint a Disney, a Pixar, a Marvel és a Star Wars filmek, amelyek mind az utóbbi idők legnépszerűbb közönségfilmjeit hozták a mozikba és a streaming platformokon keresztül az otthonokba is.

Melyik streaming szolgáltatót válasszuk?

Ettől függetlenül, mielőtt döntést hoznánk, hogy kifizetjük-e az emelt havidíjat a Disney+ szolgáltatásáért, érdemes megfontolni, melyik streaming szolgáltató kínálja a kedvenc tartalmainkat, és melyik csomag felel meg legjobban az igényeinknek, ugyanis nem biztos, hogy megéri minden szembejövő csomagra előfizetni, ha látunk egy érdekes filmet benne. Az is lehet, hogy érdemesebb például időnként váltani, ha „kimerítettük" a minket érdeklő műsorokat az adott szolgáltatásban. Ez már csak azért is van így, mert minden szolgáltatásra előfizetni óriási összeg lenne, hiszen csak a 6 Magyarországon legismertebb előfizetés együttes költsége több, mint 170 000 forintos digitális rezsiköltséget termelhet éves szinten!

Az ismertebb, Magyarországon is elérhető streamer szolgáltatók árai:

Disney+:
• Az eddigi havidíj: 2 490 Ft
• A decemberi áremelés után: 3 090 Ft


Netflix:
• Alapcsomag: 2 490 Ft/hó
• Standard csomag: 3 490 Ft/hó
• Prémium csomag: 4 490 Ft/hó


HBO GO (új neve HBO Max):
• 2 390 Ft/hó


Amazon Prime Video:

• 899 Ft/hó


Apple TV+:
• 2790 Ft/hó


SkyShowtime:

• 1990 Ft/hó

Arról nem is beszélve, hogy ez a 6 streaming szolgáltató csak a jéghegy csúcsa, hiszen rengeteg ilyen szolgáltatás van már világszerte, még ha itthon nem is mind nyújt elérhető előfizetési csomagokat. Cinego, SkyShowtime, Crunchyroll, Dropout, Nebula TV, Rakuten TV, AMC MIKRO, Filmio, CuriosityStream – ezek mind hasonló szolgáltatások, melyek versengenek az online nézők kegyeiért és amelyek közül jó néhányhoz itthon csak némi VPN-es trükközéssel tudunk hozzáférni.
Alaposan nézzünk tehát körül, mielőtt választanánk és alaposan fontoljuk meg a döntésünket, mielőtt mondjuk egy éves hűségszerződéses csomagot választunk, mert az ott kapott kedvezmény lehet, hogy egyáltalán nem éri meg a szabadságot, hogy bármikor átválthatunk egy másik szolgáltató csomagjára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!