Magyarországon is drágult a Disney+

Disney+ : Illustration
PARIS, FRANCE - NOVEMBER 08: In this photo illustration, the Disney + logo is displayed on the screen of an Apple MacBook Pro computer on November 08, 2019 in Paris, France. The Walt Disney Company will launch its streaming service (Svod) Disney plus in the United States on November 12, 2019, for Europe, it will be necessary to wait until the beginning of the year 2020. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Folytatódik az áremelgetés a videóközvetítő szolgáltatások piacán.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt olyan két évben néhány havonta érkeztek a hírek, hogy éppen melyik internetes streamelő emelgeti a havidíját, bár az efféle szolgáltatások körében bevett régiós árazásnak köszönhetően a magyar ügyfelek egyelőre és javarészt megúszták a digitális rezsijük emelkedését.

Magyarországot egyelőre még elég jól elkerülték az áremelések Forrás: Getty Images/Chesnot

Most a videóstreamelők piacán viszonylag újonc Disney+ sajnos Magyarországon is lesújtott, bármiféle ceremónia nélkül 2490 forintról 3090 forintra emelte a havidíját, ami 600 forintos pluszt jelent. Az egy évnyi díjat előre kifizetőknek immáron 30 900 forintot kell egy összegben lerendezniük, így a mennyiségi kedvezmény keretében két hónapnyi díj spórolható meg a konstrukcióval.

A Disney+-ra újonnan előfizetni kívánóknak már az új díjakat kell kifizetniük, a meglévő előfizetőktől pedig a decemberben vagy később esedékes számlázástól vonja majd az emelt díjat a vállalat. Ennek megfelelően aki nem kívánja az új áron igénybe venni a szolgáltatást, annak van ideje lemondani azt. A szolgáltatás már megkezdte a meglévő ügyfelek e-mailben történő tájékoztatását a díjemelésről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!