Megtört az Apple, támogatni kezdi az SMS utódját

mobilozás okostelefon természet park zenehallgatás diák hallgató smartphone music
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Feltehetően az iOS 18-tól lép a 21. századba az androidosokkal való kommunikáció.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel az Európai Unió digitális piacokról szóló jogszabályának (DMA) köszönhetően végre megtört az Apple, bejelentése szerint a jövő év későbbi részétől kezdve megkezdi az eszközein az RCS (Rich Communication Services) támogatását. Ez a technológia az SMS utódja, funkcionálisan a népszerű chatappokban megszokott jellegű kommunikációt tesz lehetővé.

Bíróságra beadott belső e-mailekből kiderült, hogy az Apple szándékosan nem támogatta az RCS-t. A fő cél az volt, hogy a fiatalok androidos mobil helyett iPhone-t kérjenek a szüleiktől, mert így a kortársaikkal való chateléskor nem lesznek kék helyett zöldek a buborékjaik, plusz így nem rontják le az SMS kikényszerítésével mindenki csevegési élményét, ezért akár meg is szólhatták őket a társaik Forrás: Charlotte May / Pexels

A vállalat szerint az eszközei az RCS Universal Profile iparági szabványt támogatják majd, ideális esetben az Android és iOS rendszerű mobilok SMS helyett a jövőben automatikusan ezen keresztül kommunikálnak majd. Ez lehetővé teheti többek közt a magas felbontású képek és videók küldözgetését, a gépelésjelző indikátorok használatát, a végponttól végpontig tartó titkosítású kommunikációt az eltérő világokhoz tartozó mobilok között.

A kivitelezéssel kapcsolatos részletek egyelőre nem világosak, azonban annyit tisztázott az Apple, hogy az androidosok szövegbuborékjai kékké válás helyett maradnak zöld színűek az iPhone-okon, remélhetően ezen túlmenően nem fogja szükségtelen sérelem érni az androidosokat.

Az RCS támogatása feltehetően a jövő ősszel befutó iOS 18-tól válhat elérhetővé az iPhone-tulajok számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!