Drogozást közvetít élőben a YouTube

drogozás kábítószerhasználat
Egy jellemző pillanatkép a helyszínen
Vágólapra másolva!
A csatorna tulajdonosa és a videómegosztó is pénzt keresnek ezen.
Vágólapra másolva!

Mellbevágó YouTube-csatornára hívta fel a figyelmet a 404 Media kiadvány, az USALIVESTREAM eddig nem látott módon húz hasznot másokból az internet adta lehetőségek jóvoltából. Az üzemeltetője az egyesült államokbeli Philadelphia városából gyakorlatilag emberi nyomort sugároz élőben, a közvetítésbe szúrt reklámokon keresztül pedig profitra tesz szert, méghozzá a YouTube-bal megosztva.

Egy jellemző pillanatkép a helyszínen Forrás: USALIVESTREAM / YouTube

A közvetítés végtelenül egyszerű, a csatorna üzemeltetőjének biztonsági kamerája a hírhedt Kensington városrész egyik utcáján pásztáz oda-vissza. A helyet hivatalosan nyílt téri drogpiacnak szokás titulálni, a város szívében található egy vasútállomás mellett. Kis túlzással nincs olyan perc a közvetítések során, hogy ne lenne látható feltehetően alkohol és/vagy kábítószer befolyása alatt álló személy. Gyakran hajléktalanokról van szó, akik akár ott is alszanak a minden beborító piszokban és szemétben.

A helyi rendőrség tisztában van a helyszínen évek óta fennálló helyzettel, továbbá az élő közvetítés híre sem volt újdonság a szóvivőjének, az utóbbi a helyi törvények és szabályozások szerint legális.

Sarah Laurel, a szerhasználókon segíteni próbáló Savage Sisters Recovery szervezet vezetője szerint a közvetítésen látható állapot körülbelül 2018 óta áll fenn, a hajléktalanok korábban félrevonulva sátortáboroztak és drogoztak, azonban a hatóságok felszámolták a telepeiket. Azóta a nyílt utcán folyik a szerhasználat, a rendőrség néha kijön és letartóztat pár embert, ám ez semmin sem változtat.

Az élő közvetítéseken nem csak szerhasználat látható, de többször is előfordult, hogy Laurelt és a társait túladagolástól rosszul lett emberek életének a mentése közben mutatták a YouTube-on.

Laurel szerint a helyszínt gyakran zombiföldének hívják, miután az egyik elterjedt drogtól élőhalottak módjára viselkednek a szerhasználók, szinte öntudatlanul támolyognak és dülöngélnek.

Hírünk írásáig sem a csatorna üzemeltetője, sem pedig a YouTube nem kommentálta a 404 Media riportját. A kettő közül a YouTube van súlyosabb helyzetben, hiszen időnként a szabályzata által tiltott tartalmak is láthatóak a közvetítéseken, és még profitál is a közvetítésekből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!