Új operációs rendszert kapnak a Xiaomi mobilok

Xiaomi, Redmi Note 12 Pro+ 5G, teszt, okostelefon
Xiaomi Redmi Note 12 Pro+.
Vágólapra másolva!
Búcsúzik a tizenkét éve használt MIUI, jön a minden lében kanál HyperOS.
Vágólapra másolva!

A látszólagos jelentőségéhez képest erősen kurta-furcsa bejelentést tett a Xiaomi, a következő hónapokban teljesen újnak titulált operációs rendszerre áll át a mobiljain és egyéb okostermékein.

Véget ért a MIUI-korszak a Xiaominál Forrás: Origo

A vállalat szerint az új rendszer a HyperOS nevet kapta, a tizenkét éve bemutatott MIUI természetes evolúciójának tekinthető. A szoftver továbbra is az Androidra épül, így Kínán kívül elérhetőek lesznek rajta a Play Áruházhoz hasonló appok és szolgáltatások, emiatt nem kell aggódniuk az ügyfeleknek. Viszont kritikus újdonság, hogy a HperOS integráltan tartalmazza a Xiaomi által házon belül fejlesztett, a legkülönfélébb jellegű internetre kapcsolódó eszközök közti kommunikációra kitalált Vela platformot.

Szokatlan módon a vállalat egy árva képernyőképet sem volt hajlandó megosztani a HyperOS-ről, így egyelőre rejtély, hogy funkcionálisan és kinézetre miféle változásokra lehet számítani. Annyi biztos, hogy többek közt a Xiaomi jövőbeli okostelefonjai már ezzel kerülnek majd piacra, a Xiaomi 14 készülékeken pedig utólag kiadott frissítés formájában leváltja majd a MIUI-t, Kínában még az év vége tájától, globálisan pedig a jövő év elejétől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!