Ilyen tíz hangszeren a Windows XP indítóhangja

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Bill Gates és az XP
Microsoft Chairman Bill Gates holds up a copy of the new Windows XP operating system while posing for photos in New York's Times Square during the Windows XP launch 25 October, 2001 in New York. AFP PHOTO Henny Ray ABRAMS
Vágólapra másolva!
A többség jó eséllyel nagyon rég hallotta utoljára az ikonikus dallamot.
Vágólapra másolva!

Amilyen rövid, annyira szórakoztató videót osztott meg Joe Porter zenész és youtuber, a legújabb alkotása könnyedén felültetheti a harmincas jellegű és idősebb korosztályt a nosztalgiavonatra. A férfi tíz hangszeren játssza le gyors egymásutánban a Windows XP ikonikus indítódallamát, majd utána referenciaként egy autentikusan lassú laptopon az eredeti felvételt is megszólaltatja.

A régi Nokia telefonok csengőhangjához hasonlóan százmilliók elméjébe beleégett dallamot Porter javarészt egzotikus és ritka hangszereken játszotta le, marimbát, teremint, stilofont, kalimbát, krisztallofont, harangjátékot, asztali harangokat, xilofont, szintetizátort, kozmofont használt.

Kapcsolódó érdekességként a Microsoft operációs rendszerei közül a Windows 8 volt az egyetlen, amely nem játszott le indulási hangot, miután a cég döntéshozója úgy gondolta, hogy a laptopok egyre terjedő használata miatt az zavaró lehetne, például kávézókhoz hasonló nyilvános helyeken senkinek sincs kedve folyamatosan indítóhangokat hallgatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!