Kalapáccsal verik magukat fejbe a tiktokosok

tiktok bone smashing
Kalapáccsal formálnák szebbre az arcukat a tiktokos fiatalok
Vágólapra másolva!
Ez a legújabb őrület, a reményeik szerint szebb lesz tőle a fejformájuk.
Vágólapra másolva!

Újból lesújtottak a TikTok egyes kevésbé pallérozott fiatal influencerei, a kínai eredetű közösségi hálózaton terjedő legújabb őrület, hogy kalapáccsal vagy egyéb kemény tárggyal óvatosan fejbe verik magukat. Jelen esetben nem kihívásról van szó, hanem egy vélt szépészeti beavatkozásról, az arcuk formáját próbálják megváltoztatni a módszerrel.

Kalapáccsal formálnák szebbre az arcukat a tiktokos fiatalok Forrás: LifeHacker

A kalapáccsal való fejbe verés mögötti rációnak a Wolff-törvényt hozzák fel a fiatalok, ami arról szól, hogy a csontokat érő fizikai hatások miatt idővel átrendeződik a struktúrájuk, növekednek és megerősödnek. A csontátépülés alapvetően nem egy légből kapott nonszensz, azonban semmiféle bizonyíték sincs arra, hogy a kalapáccsal való ütögetéssel növekedésre sarkallhatóak volnának az arccsontok, ezzel szebbé téve az arc formáját.

Az viszont biztos, hogy túl erősre sikerült ütésekkel viszonylag könnyen eltörhetőek, így a „bone smashing" néven futó őrület akár veszélyes is lehet. A jelek szerint elsősorban a külsejükre különösen sokat adó fiúk körében hódít a jó eséllyel semmiféle eredményre sem vezető eljárás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!