Utálják a nagyfőnököket a techcégek dolgozói

Angry Nerdy Boss Yelling Businessman Copy Space Being Fired Nerd Bossy Caricature Recruitment Foreman Furious Pointing Shouting Sitting Caucasian Ethnicity One Person Aggression Anger Humor Business Displeased Manager Business Person Office Worker Board R
Nerdy caucasian mid thirties businessman in glasses yelling.
Vágólapra másolva!
Két cégnél szó szerint senki sem akadt, aki megvédte volna a legfelsőbb vezetőt.
Vágólapra másolva!

A legtöbb vezérigazgató és ügyvezető igazgató számára rendkívül kínos kutatással állt elő a Blind professzionális közösségi hálózat. A kilencmillió regisztrált felhasználóval rendelkező szolgáltatás bő 13 ezer felhasználó megkérdezésével arra volt kíváncsi, hogy mekkora techcégek és a kiskereskedelmi láncok első embereinek elfogadottsági rátája a dolgozóik között.

Meghökkentően kicsi az olyan cégek aránya, amelyek dolgozóinak nagyobbik része szerint jó munkát végezne a vállalat első embere Forrás: Getty Images/iStockphoto/Spiderstock/Spiderstock

A szolgáltatásnak 103 cég esetében sikerült értékelhető mintát szereznie, nagy átlagban a dolgozók csupán 32 százaléka elégedett a cégének legfelsőbb vezetőjével, 60 százalékuk elégedetlen velük, a semleges véleményűek aránya pedig 8%.

A műfaj abszolút királya a NVIDIA-t vezető Jensen Huang, a 96% elfogadottsági arányával az egyetlen olyan szereplő a listán, aki képes volt átlépni a 90 százalékos küszöböt. Legalább 66% elfogadottságot elérő cégvezetőkből 14 van a listán, a mércét 50%-ra leszállítva csupán 23-ra ugrik a számuk.

A maradék nyolcvan cégvezetővel a dolgozók java elégedetlen.

Ráadásul nem is akármennyire, maximum 10% elfogadottságot felmutatni képes felsővezetőből rögtön 17 is akad. Az ismertebb nevek közül kiemelhető a 10 százalékot éppen hozott Andy Jassy (Amazon), a Goldman Sachs-ot vezető David Solomon (8%), a Qualcomm első embereként funkcionáló Cristiano Anon (7%), a Zoom-főnök Eric Yuan (7%), az X/Twitter élére a nyáron kinevezett Linda Yaccarino (4%), vagy épp a Snapet megalapított Evan Spiegel (3%).

A listát két olyan cégvezető zárja, akik nulla százalékos elfogadottsággal rendelkeznek a dolgozók között, ők a Nordstrom luxusáruházláncot vezető Erik Nordstrom, továbbá a Western Digitalt irányító David Goeckeler. Az esetükben már az is nagy szám, ha valaki semleges véleménnyel van róluk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!