Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mégis jöhet az érintőkijelzős MacBook Pro

apple macbook pro 2021 laptop notebook
Apple MacBook Pro (2021)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt években folyamatosan elutasította az elképzelést az Apple.
Vágólapra másolva!

A Windows 8-as korszaktól kezdődően folyamatosan kaphatóak érintőkijelzős laptopok a Microsoft operációs rendszereivel, így rendszeresen visszatérő beszédtémát jelent, hogy az Apple is bevezethetné opcionális extraként ezt a funkciót a MacBookokon. Az évek során a vállalat vezetői többször is elutasították az ötletet, véleményük szerint ergonómiailag nem működik, a múltban már kísérleteztek a színfalak mögött érintőkijelzős prototípusokkal.

Időnként hasznos és kényelmes lehet az érintőkijelző, bár az érintős laptopokat az idő javában a megszokott módon használják a tulajdonosaik Forrás: Apple

A Bloomberg értesülései alapján most meggondolhatták magukat a döntéshozók, a mérnökök aktívan dolgoznak azon, hogy a 2025-ös évjáratú MacBook Pro laptopok érintőkijelzős kivitelben is elérhetőek lehessenek. A források szerint ez a termékcsalád a jelenleg használt mini LED helyett OLED kijelzőt használ majd, az érintőkijelzős modellek piacra dobása pedig egyelőre nincs kőbe vésve.

Sajnos a források nem tudták megmondani, hogy a koncepció eddigi merev elutasítása után most miért került újból terítékre az érintőkijelzős MacBookok kérdése, sikerült-e esetleg előállni valamiféle olyan új ötlettel, ami hasznossá tenné ezeket a paneleket a noteszgépekben.

A macOS jelenleg nem lenne jól használható érintéssel, a rajzolni kívánóknak pedig az iPad Prót javasolja az Apple.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről