Letiltja a vevők mobiljait a Motorola

Motorola Edge 30
Vágólapra másolva!
Kapnak 30% kedvezményt, amennyiben hivatalos viszonteladótól vesznek egy másikat.
Vágólapra másolva!

Hallatlan akcióba kezdett a Lenovo tulajdonában lévő Motorola, a vállalat teljesen letiltja a külföldről szürkén importált mobiljait Mexikóban, a lépés a 2023. július 27. után első alkalommal aktivált készülékekre vonatkozik. A Motorola tájékoztatása szerint a nem Mexikóban történő értékesítésre készült mobilok nem rendelkeznek a helyi használatukhoz szükséges hatósági engedéllyel, továbbá nem a helyi mobilhálózatokon való használatra lettek tervezve.

Olcsóbbak a külföldről szürkén importált Motorolák, de most nagyon pórul jártak velük a vevők Forrás: Motorola

Az érintett telefonokat megvásároltak már az első beállításukkor látnak egy figyelmeztetést a letiltásról, majd tíz nap múlva újból megjelenik a tájékoztatás. A tizenegyedik napon segélyhívás indításán kívül teljesen használhatatlanná válnak a telefonok, még a rajtuk lévő fájlokhoz sem férnek hozzá a gazdáik.

A Xataka híroldal beszámolója szerint a külföldről importált Motorola mobilok eladásai csak az elmúlt három évben olyan ötszörösére ugrottak Mexikóban, mivel ezek a készülékek olcsóbbak a hivatalos forgalmazott verzióiknál. A külföldön megvett és aktivált, de jelenleg Mexikóban használt telefonokra nem vonatkozik a tiltás, bár a használóik látnak majd egy értesítést a szürkeimporttal kapcsolatban.

A Motorola 30% kedvezményt ad azoknak a mexikói ügyfeleknek, akik a letiltott készüléküket hivatalos viszonteladónál leadva vásárolnak egy másik telefont a márkától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!