Kettéhajtható kijelzős notebookot készített az LG

lg gram fold laptop notebook
Gépeléskor virtuális billentyűzet jelenik meg a kijelző alján
Vágólapra másolva!
Akár 17 hüvelykes táblagép módjára is használható a Gram Fold.
Vágólapra másolva!

Újabb gyártó csatlakozott a fizikai billentyűzetet és touchpadet érintőkijelzőre cserélő gyártók sorához, a Lenovo, az Asus és HP után az LG is bejelentette az első kettéhajtható kijelzős laptopját. A gépbe egy új fejlesztésű OLED panel került, a gyártó szerint 30 ezer kinyitási és becsukási ciklusra van minősítve, így nem kell aggódni az élettartama miatt.

Gépeléskor virtuális billentyűzet jelenik meg a kijelző alján Forrás: LG

A Gram Fold névre keresztelt termék laptopos módban két 12 hüvelykes érintőkijelzőt kínál, míg teljesen szétnyitva egyetlen 17 hüvelykes és 1920×2560 pixeles panelt kapnak a felhasználók, így óriási tabletként is használható. A burkolata alatt Intel Core i5-1335U processzor, 16 GB memória, 512 GB-os SSD, továbbá 72 wattórás akku lapul.

A Windows 11 rendszerrel előtelepítve érkező Gram Fold összecsukott állapotban 19,9 mm, míg szétnyitott állapotban 9,4 mm vastag, a súlya 1,25 kg. Nagyon úgy tűnik, hogy csak Dél-Koreában és limitált példányszámban lesz kapható, bár a 4,99 millió koreai wonos, azaz 1,35 millió forintos ára miatt ennek kevés gyakorlati jelentősége van.

A tabletes használat érdekében teljesen egy síkba is hajtható a kijelző két fele, asztalra helyezve, egeret és klaviatúrát rádugva pedig klasszikus számítógépként is használható a Gram Fold Forrás: LG

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!